adscode
adscode

Herkes siyaset uzmanı kesildi!

Maç bittikten sonra ahkâm kesen çok olur.Şimdiki moda, seçim analizi yapmak.Hemen herkes, sanki bin yıllık seçim uzmanıymış gibi, konuştukça konuşuyor.

Herkes siyaset uzmanı kesildi!
Milliyet Diyalog
Keşke bir mastır ya da doktora öğrencisi çıksa da seçim öncesi söylenenler ile seçim sonrası yazılanları tek tek karşılaştırsa.
Kim ne yazdı, ne söyledi, kim neyi ne kadar gördü, en önemlisi de en çok yanılan kim ya da kimler oldu?
Eğer bu yapılmazsa, o medya maydanozları, hâlâ, biz bu işin uzmanıyız diye ortalıkta gezmeye devam ederler...
Peki, sandık ne mesaj verdi?
Seçim meydanlarını dolaşmış ve gelişmeleri sadece bir gazeteci ve seçmen kimliğiyle izleyen biri olarak, bu konuda benim de bir çift sözüm var elbette:
Her şeyden önce yüzde 90’a yakın bir katılımla, demokrasiye, sandığa ve geleceğe olan duyarlılığımızı ortaya koyduk.
Batılı ülkelerde bile, böylesine yüksek katılımlı bir seçim bulmak çok zorken, bizim sandığa koşa koşa gitmemiz gerçekten de takdire şayan!
Ödül mü, ceza mı?
Sonuçlara gelince, halk söyleyeceğini söyledi:
İktidarı ödüllendirmekten çok, muhalefeti cezalandırdı.
Siz kendi aranızda hükümet olmayı beceremiyorsanız, o zaman mevcut iktidar yola devam etsin dedi.
Gerisi de zaten teferruat.
Çıkarılması gereken başka dersler var mı?
Hem de fazlasıyla.
İsterseniz gelin hangi partiye ne ders verdi, sesli olarak düşünelim:
MHP: 7 Haziran’dan sonra öylesine bir tavır sergiledi ki her şeye karşı algısı yaratıldı. Her ne kadar kendileri bunun aksini iddia etseler de bu algı seçmen üzerinde çok etkili oldu. 
HDP: 7 Haziran öncesi heyecanı yoktu. Ödünç oylar yok diyerek, kendisine dışarıdan destek sağlayanları bir anlamda küstürdü. Terör en fazla da onları vurdu!
CHP: 7 Haziran öncesinde daha gayretliydi. Kılıçdaroğlu, 1 Kasım’da sanki yalnız bırakıldı. Ekstra projeler üretilmedi. Adaylar yenilenmedi. Biraz proje üretince, oylarının erimediği görüldü. Demek ki kimse onlara karşı değil! Proje ürettikçe, doğru aday çıkardıkça, halka dokundukça karşılık bulabiliyor!
Ak Parti: Seçim kazanmasını biliyor. 7 Haziran’dan ders aldı. İktidar olmanın avantajlarını sonuna kadar kullandı. Dün hayır dediği ne varsa, hepsine evet diyerek lehine çevirdi. Tutmayan adayları anında değiştirdi. Oy eriyen illere daha çok eğildi! Muhalefetin dağınıklığını avantaja dönüştürdü...

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)