adscode
adscode

İBB'den gençlere ücretsiz geziler

İBB, İstanbul’un güzelliklerini keşfetmek isteyen 15-29 yaş arası gençlere yönelik ücretsiz geziler düzenliyor. Peki katılım şartları neler? Nasıl başvuru yapılıyor? İşte cevaplar:

İBB'den gençlere ücretsiz geziler
Seyahat
Güncelleme : 18-Jul-22 12:09

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şehrin tarihini, geçmişten gelen zengin birikimini ve geleneksel yaşam kültürünü İstanbullu gençlerle buluşturacağı Adım Adım Tarihi Yarımada Projesini hayata geçirdi. Katılım başvurularının genclikspor.ibb.istanbul adresinden alındığı proje kapsamında 19 farklı rotadan oluşan tur programları düzenlenecek. 15 – 29 yaş arası gençlere hitap eden proje ile sanat tarihi uzmanları ve rehberler rota üzerindeki noktaları ayrıntılı olarak gençlere anlatacak.

PROJEYE BAŞVURULAR BAŞLADI

Adım Adım Tarihi Yarımada Projesi İBB Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi. Projeye üniversite eğitimi için şehir dışından gelen ya da İstanbul’da ikamet ettiği halde şehirle diyalogu sınırlı olan ve henüz İstanbul’un güzelliklerini keşfetme imkanı bulamamış 15-29 yaş arası gençler katılabiliyor. Projenin kayıtları ise genclikspor.ibb.istanbul adresinden alınıyor.

5 FARKLI TEMADA ŞEHİR TURLARI DÜZENLENECEK

İstanbul’un sakinleri ve varisleri olmanın ayrıcalığını yaşatmayı hedefleyen proje İstanbul’un kadim tarihini, zengin birikimini ve geleneksel yaşam kültürünü gençlerle buluşturacak. Adım Adım Tarihi Yarımada Projesi’ne katılacak olan gençler için kültür tarihi gezileri, mimarlık tarihi gezileri, monografik semt gezileri, arkeolojik alan gezileri ve müze gezileri olmak üzere beş farklı kategoride şehir turları düzenlenecek. 

KÜLLİYELER, SURLAR, MÜZELER, MEYDANLAR…

19 farklı rotayı içeren turlar kapsamında alanında uzman sanat tarihçileri ve rehberler birbirinden farklı tematik başlıklarla İstanbul’u gençlere anlatacak. 25-30 kişilik gruplarla yıl boyunca devam etmesi planlanan projede Bizans’tan Osmanlı’ya Emperyal Törenler ve Kutlamalar teması ile Ayasofya, Hipodrom, Divanyolu, Beyazıt Turu; Edirnekapı’dan Yedikule’ye İstanbul’un Kara Surları; Mekanları ve Tarihi Olaylarıyla Topkapı Sarayı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin de aralarında olduğu Müzede Bir Gün; Küçükpazar, Süleymaniye, Vefa ve Zeyrek gibi lokasyonları içeren Semt Gezileri öne çıkan rotalar olarak dikkat çekiyor.

Proje ile ilgili bilgilerden kayıt formuna, geziler sırasında dikkat edilmesi ve uyulması gereken kurallardan gezi takvimine kadar tüm detaylara gençlikspor.ibb.istanbul adresinden ulaşılabiliyor.

TARİHİ YARIMADA’DA FOTO SAFARİ

Gençlere olayları ve mekanları tarihi ile yerinde dinleme ve keşfetme imkanı sunan gezilerin sonunda fotoğrafçılık eğitimi düzenlenecek. Fotoğrafçılığa ilgisi olan herkesin katılımına açık olarak düzenlenecek eğitimin ardından Tarihi Yarımada’da foto safari düzenlenecek. Katılımcılar gezilecek yerlerin kuralları çerçevesinde çekecekleri fotoğraflarla anı ölümsüzleştirebilecekler.

Kayıtları devam eden rotalar ve tarihleri ise şöyle:


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)