adscode
adscode

İbrahim Arıkan anılıyor

MEF Eğitim Kurumları ve Yurtiçi Kargo'nun Kurucusu Dr. İbrahim Arıkan, ölüm yıldönümünde anılıyor.

İbrahim Arıkan anılıyor
Eğitim
Güncelleme : 03-Feb-23 14:54

MEF Üniversitesi'nden Dr. İbrahim Arıkan'ın ölüm yıldönümüyle ilgili anma mesajı yayınlandı.

MEF Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin, ise şunları söyledi: "Dr. İbrahim Arıkan, Cumhuriyet'in çocuğudur. Nefes aldığı her an bu sıfatın gururuyla yaşamış, hayatının her anında bu sıfatın hakkını vermek için yorulmadan ülkesine, vatanına hizmet etmiş, hep Büyük Atatürk’ün izinden yürümüştür. Çocukları çok seven, gençleri sürekli destekleyen, enerjisi ve vizyonu ile tüm çalışanlarını her zaman motive eden Sayın Hocamı, Her Daim Öğretmenimiz olan Dr. İbrahim Arıkan'ı özlemle, minnetle ve saygıyla anıyorum..."

Kimdir?

1941 yılında Yozgat’ın Salur köyünde doğdu. İlkokul öğretmeni olmak üzere sınavla Mimar Sinan İlköğretmen Okuluna girdi. Okuldaki çalışkanlığı ve başarılarından dolayı, Ankara Yüksek Öğretmen Okuluna seçildi. 1968 yılında Ankara Yüksek Öğretmen Okulunu ve Fen Fakültesi Fizik – Matematik Bölümünü tamamladı. 1968 – 1971 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik Bölümünde asistanlık görevini yürüttü.

1972 yılında Türkiye’de ilk olan MEF (Modern Eğitim Fen) Dershanelerini, 1982’de Türkiye’nin yine ilk kargo şirketi olan Yurtiçi Kargo A.Ş.’yi kurdu. 11 Şubat 1996 tarihinde tüm şirketlerini, Arıkanlı Holding A.Ş. şemsiyesi altında toplayan Kurucumuz, Dr. İbrahim Arıkan, eğitim, iletişim, enerji, taşıma, lojistik, sanayi ve inşaat alanlarında yatırımlar yaparak toplumun ve ekonomimizin refahı için özverili çalışmalarda bulundu.

21. yüzyılın ihtiyaç duyduğu donanıma sahip insanları yetiştirmek üzere 1996’da kurduğu MEF Ulusal ve Uluslararası Okullarının yanı sıra, 2012’de MEF Üniversitesini eğitim dünyasına kazandırdı.

14 Mayıs 2001 tarihinde KKTC Lefke Avrupa Üniversitesi Senatosu tarafından oy birliği ile İşletme Bilim Dalında “Onursal Doktora” unvanı, 22 Mayıs 2009 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin saygın üniversitelerinden Roger Williams Üniversitesi tarafından beşeri bilimler dalında “Fahri Doktora” unvanı verildi.

“Modern Fizik”, “Biz Bize”, “Orijinal Fikir Üretme ve Yaratıcılık”, “Kurum Başarısı İçin”, “Yöneticiye Mektup”, “Her Durumda Başarmak”, “Kriz Önce Haber Verir Sonra Kapıyı Çalar” “Tarih Ekonomiyi, Ekonomi Tarihi Oluşturur”, “Ya Yenilenirsin Ya da Yenilirsin” ve “Öğreten Öğretmen Öğrenen Öğrenci” adlı 10 kitabı olan Dr. İbrahim Arıkan’ın çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış makaleleri de bulunmaktadır.

Ümit, Ebru ve Eda isimli üç evladı olan Dr. İbrahim Arıkan, 2 Şubat 2016 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.

Tüm hayatını eğitime adamış değerli öğretmen, girişimci işadamı, doğa dostu, bilim insanı  Dr. İbrahim Arıkan dünyanın en çok iyiliğe ihtiyacı olduğuna inanır ve her şartta iyi kalmayı başarırdı. Ülkemize kazandırdığı öncü kurum ve kuruluşlarıyla, yenilikçi fikirleriyle, eğitime ve insana verdiği değerle her zaman özlemle ve saygıyla anılacaktır.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)