adscode

İletişimcilerden Milletvekillerine Açık Mektup

Sosyal Medyada örgütlenen iletişim fakültesi mezunları sorunlarının çözümü için milletvekilelerine açık mektup gönderiyor.

İletişimcilerden Milletvekillerine Açık Mektup
Haberler

'Merhabalar, Sayın Milletvekilim;

Malumatınız, Türkiye'de şu an 57 iletişim Fakültesi ve her sene 10 bin kadar işsizler kervanına katılan iletişim Fakültesi mezunu var.

Sayın Milletvekilim

Elbetteki işsizliğin dünya gündeminde var olan bir gerçekliği/sorunsallığı ifade ettiğini biliyoruz/farkındayız. Nitekim ülkemiz için de durum böyle. Fakat biz iletişim Fakültesi öğrenci ve mezunlarının itiraz ettiği nokta kuruluşundan, daha doğrusu Türkiye'deki varlığından bu yana iletişim Fakültesi öğrencilerinin/mezunlarının herhangi bir kurum-kuruluşla ilişkilendirilmemesi yahut bu fakülteden mezun olanların herhangi bir şekilde muhatap alınmaması-iletişim fakültelerinin varlığının adeta kabul edilmemesi.

Ülkemizdeki tüm fakülteler çeşitli bakanliklarla veya kurumlarla ilişkilendirilirken, kurulduğu günden bu yana iletişim Fakülteleri adeta başıboş bırakılmış olması, bu fakülteleri okuyanlar açısından son derece incitici ve haksız uygulama olmakta, mezun olduktan sonra çeşitli sıkıntıları beraberinde getirmektedir. Çalışma alanı son derece geniş olan bu fakülte mezunlarının sorunlarının çözülmesi ve diğer fakülteler gibi ilgili bakanlik veya kurum-kuruluşla ilişkilendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Zira tamamen özel sektörün insafına bırakılan bu fakülte mezunları ne yazık ki, çok çirkin koşullara ve haksız uygulamalara maruz kalmaktadır. Bu tür olumsuzlukları bertaraf etmek artık şart olmuştur.

Sayın Milletvekilim, biz iletişim fakültesi öğrenci ve mezunlarının bir takım çözüm önerilerini bilgilerinize arz ediyoruz.

1. En başta yapılması gereken iletişim fakültesinin ilgili bakanlık ya da bakanlığın oluşturacağı kurum-kuruluşla ilişkilendirilmesi. Bu sayede ilgili mercii, personel ihtiyacını bu fakülteden karşılayacaktır. TRT, RTÜK, AA, Basın Enformasyon Kurumu gibi ilgili kurum ve kuruluşların personel ihtiyacını öncelikle bu fakültelerden karşılaması. Dolayısıyla iletişim fakültesi öğrencisinin bu ihtiyaçlara cevap verecek şekilde donatılması. Bu bağlamda kurumlarla mülahaza edilerek istenilen özelliklerin fakülte eğitimi içerisine dahil edilmesi, belli bir standartın yakalanması.

Bu sayede 4-5 yıllık fakülte eğitiminden sonra 4-6 aylık eğitimle 'haberci,muhabir yetiştirmek' gibi bir politika sergileyen AA gibi kurumların, bu tür haksız düzenlemelerine olanak vermeme, meseleyi baştan halletme imkanı doğacaktır .

2. Devlet kontrolündeki medyada kesinlikle 'iletişim Fakültesi diplomasi' şartının aranması ve özel sektörde çalışanların/çalışacakların kademeli olarak iletişim fakültesi diploma şartının aranmasının zorunlu kılınması.

Özel sektörde TV, gazete, dergi, radyo gibi medyanın herhangi bir alanda çalışanların iletişim fakültesi mezunu olması halinde çeşitli kolaylıkların sağlanması/tanınması.Özel sektör medyada çalışanlarının en az üçte birinin 'iletişim Fakültesi Mezunu' olma şartının zorunlu tutulması.'

3. Medyada özellikle özel sektörde çalışacakların/çalışanların haklarının yasal güvenceye alınması. Çalışanların işverenden almakta zorlandığı çeşitli hakların SGK'de oluşturulacak birimle güvenceye alınması, olabilecek muhtemel sıkıntıların önüne geçilmesi. Basın Danışmanlığı kadrolarına sadece ve sadece 'iletişim Fakültesi Mezunu'u olma şartının aranması.

4. Gelişmiş tüm dünya ülkelerinde okutulan 'Medya Okuryazarlıgı' ve 'Iletişim' derslerinin 'Medya ve Iletişim' dersi adı altında tek ders olarak kaynaştırılması, ilköğretim 2. Kademede zorunlu, haftada 2 ders saati olarak iletişim fakültesi pedagojik formasyonlu Iletişimcilerce okutulması ve pedagojik formasyonlu sayısı yetmediğinde , iletişim Fakültesi mezunlarının derse atandıktan sonra ilk görev yılı süreci içinde hizmet içi eğitimlerle alanlarında pedagojik formasyon öğreniminin sağlanması.

5. TV, gazete, dergi, radyo gibi medya alanlarının açılmasının-kurulmasının ilk şartı iletişim Fakültesi diploması olması, 5 yıldan önceki medya kuruluşları haricindeki tüm medya kuruluşlarının bu şartı yerine getirmesinin karara bağlanması. Bundan sonra açılacak-kurulacak medyanın kesinlikle 'iletişim Fakültesi Mezunu' şartının aranması.

Saygılarımızla.

Iletişim Fakültesi Öğrenci ve Mezunları'

NOT: HERKES KENDİ İLİNDEKİ MİLLETVEKİLLERİNE BU TASLAĞI VEYA KENDİ HAZIRLAMIŞ OLDUĞU TASLAĞI ATTIĞINDA/ULAŞTIRDIĞINDA SORUNUMUZDAN HABERİ OLMAYAN VEKİL KALMAZ. LÜTFEN KENDİMİZE YARDIMCI OLALIM.

Vekillerin e-posta adresleri

www.egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)