adscode
adscode

İLK GÜNÜN BELİRLEYİCİ SINAVI TÜRKÇE OLDU

SEV Ortaokulları Akademik Koordinatörlerinden Ders Bazlı TEOG Değerlendirmeleri

İLK GÜNÜN BELİRLEYİCİ SINAVI TÜRKÇE OLDU
Sınavlar
TÜRKÇE:  23 Kasım tarihinde uygulanan TEOG 1 Türkçe sınavındaki sorular MEB kazanımlarına ve müfredata uygundu; ancak daha önceki yıllara nazaran zorlayıcı bir sınavdı. Sınavda sözcükte anlamdan 3, cümlede anlamdan 3, paragrafta anlamdan 8, edebi türlerden 1, yazımdan  1, noktalamadan 1, cümle ögelerinden  2  ve eylemsiden 1 soru sorulmuştur. Sorular öğrencinin hem bilgisini hem de okuduğu metni analiz etmesini ölçmeye yönelik olarak sorulmuştur. Dikkat düzeyi yüksek, okuma-anlama unsurlarına hakim  ve analiz etme becerisi yüksek olan öğrenciler bu sınavda başarılı oldu. 

SİSTEMLİ ÇALIŞAN KAZANDI

MATEMATİK:  Öğrencilerimizin heyecanla beklediği 1. TEOG sınavı Matematik soruları; MEB’in sene başında belirttiği kazanımlar dahilindeydi. Sorular genel anlamda dengeli ve kaliteli hazırlanmıştı. Bu sene sık sık örneklediğimiz  ‘’Çarpanlar ve Katlar, Karekök ve Üslü Sayılar’’ gibi konu alanları sınav sorularına yön verdi. Öğrencilerin doğru cevaplara ulaşmak için soru köklerini dikkatli okumaları gerekiyordu. Zorluk düzeyi yüksek olan üç sorudan basedebileceğimiz Matematik bölümünde, düzenli ve sistemli çalışan öğrencilerin başarılı olabileceğini söyleyebiliriz. Zorluk seviyesi olarak orta derecede şeklinde değerlendirilebilir.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ZORLADI

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ: Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi TEOG 1 soruları, MEB kazanımlarına uygun sorulardı. Soruların çoğu uzun paragraflardan oluşmaktaydı. Bilgiye dayalı kısa sorulardan ziyade, paragraf ve yorum soruları ağırlıktaydı. Bir önceki yılın soruları ile kıyasladığımızda daha zor bir sınavdı denebilir.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)