adscode

İlk hijyen günü 16 Ocak’ta Türkiye’de kutlanacak!

Dünya’da ilk kez Türkiye’de kutlanacak olan Hijyen Günü, tüm kamuoyunu kucaklayan bir sosyal sorumluluk projesi olarak yepyeni bir dönem açıyor...

İlk hijyen günü 16 Ocak’ta Türkiye’de kutlanacak!
Özel Eğitim

Toplum sağlığını çok yakından ilgilendiren “hijyen” kavramını en geniş kapsamıyla gündeme taşıyan 16 Ocak Hijyen Günü, Türkiye Hijyen Platformu aracılığıyla bilim adamları, hekimler, sağlık profesyonelleri, anne babalar, medya mensupları, aydınlar ve tüm kanaat önderlerini aynı düzlemde bir araya getiriyor.

Enfeksiyon hastalıklarından korunmanın en etkili yolu olan hijyen alışkanlıklarını yaygınlaştırmayı amaçlayan 16 Ocak Hijyen Günü, herkesi daha sağlıklı bir Türkiye için göreve çağırıyor. Dettol Türkiye tarafından, Avrupa Hijyen Konseyi ve Türk Pediatri Kurumu’nun katkılarıyla hayata geçirilen proje, Türkiye’nin ilk Hijyen Elçileri’nin katılacağı bir platformda kutlanacak. 16 Ocak Hijyen Günü’nde Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleşecek Türkiye Hijyen Platformu, hijyen kültürünü mercek altına alan ve farklı kesimleri buluşturan ilk ve tek oluşum olarak büyük önem taşıyor.

Türkiye’nin Hijyen Elçileri, Hijyen Günü’nde bir araya geliyor!

Temizlik ve hijyen kavramları, kişisel ve toplumsal gelişimin en önemli basamaklarından biri olarak kabul ediliyor. Yapılan bilimsel araştırmalar hijyen alışkanlıkları ile pek çok enfeksiyon hastalığının önlenebileceğini altını çiziyor.  Hijyen bilincini geliştirmeyi amaçlayan 16 Ocak Hijyen Günü, Türkiye’nin Hijyen Elçilerini interaktif bir platformda buluşturuyor. Uzmanlar, sağlık profesyonelleri, anne babalar, medya mensupları gibi konunun en önemli sözcüleri, birer “Hijyen Elçisi” olarak Türkiye Hijyen Platformu’nda yerini alıyor.

Viroloji alanında yaptığı çalışmalar ile dünya tıp literatüründe saygın bir konuma sahip olan Avrupa Hijyen Konseyi Başkanı Prof. John Oxford’un misafir konuşmacı olarak katılacağı Türkiye Hijyen Platformu’nun moderatörlüğünü de Gazeteci Balçiçek İlter üstleniyor. İnternet üzerinden yapılan anketle belirlenen anne babaların yanı sıra, ünlü anneler, anaokulu öğrencileri ve öğretmenlerin de katılacağı bu önemli buluşma, hijyen kavramının her açıdan ele alınacağı bir paylaşım ortamında gerçekleşecek.

 

 

Çocuklar, Hijyen Günü’nü “öğrenerek” kutluyor

 

16 Ocak Hijyen Günü, daha sağlıklı bir toplum için ilk adımı anneler ve çocuklarıyla birlikte atıyor. Çocuklara öncelikle doğru hijyen alışkanlıklarının kazandırılması gerektiğinin vurgulanacağı Türkiye Hijyen Platformu’nda, Hijyen Elçisi anne babaların çocukları ve anaokullarından katılacak minikler için özel etkinlikler yer alıyor. Büyükler panelde “hijyen”i tartışırken çocuklar da Dettol Çocuk Tiyatrosu’nun sergileyeceği bir oyun ile hijyenin önemini eğlenerek kavrayacaklar. Yapılacak atölye çalışması ile de çocuklar hep birlikte “6 adımda el yıkama”yı öğrenecekler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)