adscode
adscode

İstanbul'un Ciğerlerine 20.000 Fidan Daha Hayat Verecek

MEF Okullarının kuruluşunun 20. yılında öğrencilerimiz, toprağa 20.000. fidanı diktiler. 20.000. fidanla açılan MEF Okulları 6. Hatıra Ormanı, İstanbul’un nefes almasına yardım edecek.

İstanbul'un Ciğerlerine 20.000 Fidan Daha Hayat Verecek
Türkiye'den Haberler
 
“MEF Okulları 6. Hatıra Ormanı”nın açılış gününde, 20.000. fidan dikimi gerçekleşti. Açılışta; MEF Okulları öğrencilerinden okul müdürlerine, velilerden, öğretmenlere kadar tüm okul bir aradaydı. İlk fidanlarını TEMA Vakfı önderliğinde; 66. Zırhlı Tugay Komutanlığı Ağaçlandırma Alanına diken öğrenciler, 20.000. fidanlarını İstanbul Valiliği Okullar Ormanı Çavuşbaşı-Beykoz mevkiindeki dikim alanında toprakla buluşturdular. Böylece 2006 yılında MEF Okullarının başlattığı fidan dikim kampanyası, 10 yıl içerisinde 20.000 fidana ulaşmış oldu. 


 
Projenin liderliğini yürüten MEF Lisesi öğrencileri ve Proje Koordinatörü Erol Şahin, 10 yıldır devam eden çalışmalarına ”Doğa ve Sürdürülebilir Yaşam Grubu”nu oluşturarak başlamışlardı. Bu süre içerisinde öğrenciler, çevre bilinci konusunda uygulamalı eğitimler aldılar. Eğitimlerini tamamlayan öğrenciler hazırladıkları sunumlarla öncelikle kendi okullarında; daha sonra birçok kardeş okulda çevre bilinci eğitimleri verdiler. Kendi el emekleriyle ürettikleri ürünlerin, veli toplantılarında açtıkları kermeslerde satışını yaparak fidana dönüşmesini sağladılar. Başlattıkları fidan bağışı kampanyalarına, diğer öğrenci arkadaşları da harçlıklarıyla destek oldular. Kampanyalara aile, akraba, idareci, öğretmen ve okul çalışanlarını da dahil ederek fidanların ormanlara dönüşmesini sağladılar. 

Proje Koordinatörü Erol Şahin, 20.000 fidanın hikayesini ve amacını şöyle özetledi: “Projeye ilk başladığımız yıllarda öğrencilerimizle kendimize MEF Okullarının kuruluşunun 20. yılında, 20.000. fidanı dikmek üzere hedef koymuştuk. Şimdi bu hedefe ulaşmış olmanın heyecanı içerisindeyiz. Projeye katılan öğrencilerimiz yıllar içerisinde; kum ocaklarının oluşumu, yol yapımı, kaçak kesim, yangın gibi nedenlerle ormanların yok edilmesine şahit oldular fakat onlar yılmadan İstanbul’un ciğerlerine hayat verdiler. Gördüklerini ve heyecanlarını çevreleriyle paylaştılar ve İstanbul’un bir sorununa çözüm olmaya çalıştılar. Sosyal sorumluluk projelerimizi yapmaktaki amacımız da budur. Bu proje; daha yaşanılabilir bir dünyanın oluşumuna katkı sağlamasının yanında MEF Okullarının birlik ve beraberliğine, özel okul ve devlet okullarının kaynaşmasına ve binlerce çevre dostu oluşmasına katkı sağladı. Tüm öğrencilerimiz fidanı toprakla buluşturmanın hazzını yaşadılar. Bu gençler daha şimdiden kendilerinden sonra gelecek nesli düşünüyorlar. Onlara, nefes alan bir İstanbul bırakmak için çalışıyorlar.” 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)