adscode
adscode

Kağıttan Hayaller İzmir Ekonomi'de Şekillendi

Çin’in yeni yıl geleneği İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde canlandı. Yeni yıl öncesinde evlerine huzur, bereket ve mutluluk getirmesi için kâğıttan keserek yaptıkları süsler, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde…

Kağıttan Hayaller İzmir Ekonomi'de Şekillendi
Üniversite
Çin İzmir Konsolosluğu Çin Sanatı Öğretmeni Zhiping Xu’nun katıldığı etkinlikte öğrenciler ve akademisyenler, 2015 yılı için dilediklerini kâğıda döktü.

İEÜ Çince Okutmanı Yuan Peng tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, Çin dilinin yanı sıra kültür öğelerine de yer verildi. Peng, “Kâğıt kesme kültürü Çin’de yaşayan bir gelenek. Her yeni yıl öncesinde evlerimizde istediğimiz dileklerin gerçekleşmesi için kâğıtlardan süsler yaparız. Bu süsler hazır satın alınmaz. Aile bireyleri tarafından özenle hazırlanır. Hazırlanırken de dilekler dilenir” dedi.

‘Çince ile dostluk köprüsü
Çin İzmir Konsolosluğu Çin Sanatı Öğretmeni Zhiping Xu da, İzmir’deki ilk etkinliklerini İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yakında Çin İzmir Konsolosluğu’nun resmi açılışını yapacağız. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde ikinci yabancı dil olarak Çince öğretilmesinden mutluluk duyuyoruz. Daha sonraki dönemlerde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde başka faaliyetlerde de bulunacağız. İzmir Ekonomi’de Çince’nin ikinci yabancı dil olarak öğretilmesiyle Türkiye ile Çin arasında dostluk köprüsü oluşturuyorsunuz. Etkinliklerimiz kültür, ekonomi ve eğitim gibi alanlarda ülkelerin birbirleriyle işbirliğini arttıracaktır. İzmir Ekonomili öğrencilerin Çin’e gelmeleri halinde, orada rahatça eğitim ve iş olanaklarına sahip olacaklar” diye konuştu.
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)