adscode
adscode

Kamp Aktiviteleri Çocukların Hayatını Değiştiriyor

Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle, doğadaki sosyal aktivitelerden uzaklaşan çocuk ve gençler vakitlerinin çoğunu tv, internet veya cep telefonu, tablet gibi teknolojik ürünlerle geçiriyor.

Kamp Aktiviteleri Çocukların Hayatını Değiştiriyor
Türkiye'den Haberler
26 yıllık kamp tecrübesiyle 5 -17 yaş grubu çocuk ve gençlere farklı bir yaz tatili ortamı sunan Geleceğin Yıldızları, 19 farklı kamp programıyla çocukların ve gençlerin sosyal ve fiziksel gelişimine katkı sağlıyor.  
 
Teknolojinin hayatımıza girmesiyle birlikte çoğumuzun hayatında belli başlı değişimler meydana geliyor. Yaşanan bu değişimler hayatımızı bir yandan kolaylaştırırken bir yandan da değişen dünya insanların doğadan uzaklaşmasına, yaşam şekillerinin değişmesine neden oluyor. Bugünün çocukları, anne babalarının küçük yaşlarda keşfettiklerinin yarısını bile keşfetmezken, doğal yaşamın ne olduğunu deneyimlemeden büyüyor. Çocukların ve gençlerin sağlıklı gelişimleri için doğada daha fazla zaman geçirmeleri gerekiyor. Bilimsel araştırmalar, tabiatta geçirilen zamanın ileride karşılaşılabilecek ruhsal sorunları önlemede en etkin yöntem olduğunu ortaya koyuyor. Çocuklarının fiziksel ve sosyal olarak gelişmesini, hem eğlenip hem de eğitici zaman geçirmelerini isteyen aileler, bu yönde farklı içerik sunan yaz kamplarını tercih ediyor. Türkiye’de kamp sektörünün öncüsü Geleceğin Yıldızları, 5 - 17 yaş grubuna Uludağ, İstanbul, Alaçatı, Kuşadası, Datça, Mersin, Londra ve Los Angeles’da spor, sanat, İngilizce ve doğa programlarını içeren 19 farklı kamp seçeneği ile ayrıcalıklı bir okul dışı eğitim olanağı sunuyor.
 
Kamp Aktiviteleri Çocukların Bilişsel Kapasitelerini Daha Etkin Kullanmalarını Sağlıyor
Şehir hayatında yaşayan çocuk ve gençlerin fiziksel aktivitelerde fazla aktif olmadığına dikkat çeken Geleceğin Yıldızları Genel Müdürü Osman Gözet “Yapılan araştırmalar şehirde yaşayan çocukların yüzde 74’ünün günde 1 saatten az fiziksel aktivite yaptığını ve buna bağlı obezitenin artış gösterdiğine işaret ediyor. Egzersiz, çocukların beyin ve fiziksel gelişiminde oldukça önem taşıyor. Beyin faaliyetleri incelenen, fit olan çocuk ve ergenlerin, bilişsel kapasitelerini daha etkin ve uzun süreli kullandıklarını kanıtlıyor. Bu nedenle Geleceğin Yıldızları’nın doğal ortamdaki kamp aktiviteleri ve grup yaşamı, gençlere başarılı ve sağlıklı bir gelişme ortamı sağlarken, eğlencenin günlük amaç olduğu bir mekan sunuyor. Böyle bir ortamda çocuklar; dinlemek, konuşmak ve bunları yansıtmak için pozitif rol modellerle iletişim kuruyor. Birlikte çalışmayı, karar vermeyi, sorumluluk almayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi, özgürlüğü, kendine güven oluşturmayı ve güven kazanmayı öğreniyor. Bütün bunlar sağlıklı ve üretici bir yaşam için gerekli olan basamakları oluşturuyor.” diyor

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)