adscode
adscode

Karabuğday (Greçka Diyeti) Yararları

Son 10 yılın popüler besinlerinden olan karabuğday, Greçka olarak da bilinir.

Karabuğday (Greçka Diyeti) Yararları
Bilim Teknoloji
Son 10 yılın popüler besinlerinden olan karabuğday, Greçka olarak da bilinir. Ülkemizde yeni yeni popüler olan bu bitki, Rusya, Polonya, Çin ve Ukrayna’da çok fazla kullanılır. Her iklim koşulunda yetişen bu bitki, aktarlarda ve büyük marketlerde satılmaktadır. Yetiştiği ülkeler göz önünde bulundurulduğunda, bu ülkelerde obezite gibi sorunların olmadığı görülür.

Karabuğdayın yararları konusuna gelince;

-********* Kolesterolü düşürür,
-********* Glüten içermediği için çölyak hastaları ve alerjikler için idealdir,
-********* Kan damarlarını rahatlatır,
-********* Kan şekerini dengeler,
-********* Karaciğer ve kalp dostudur,
-********* Hormonal kanser türleri için oldukça yararlıdır,
-********* Mükemmel bir magnezyum kaynağıdır. Karabuğdayın unundan pudingler, ekmekler yapılabilir. Tohumları pilav olarak yenebilir ve birçok farklı sebze ve meyveyle birlikte tüketilebilir.

Karabuğday Nasıl Tüketilmeli?
Greçka bir tür mercimek gibidir. Yani katı olarak yenmesi mümkün değildir. Haşlanarak tüketilebilen bu ürünün pilavı da yapılabilmektedir. Diyet yapanların en önemli tok tutucu besinleri arasında yer alan greçka diyeti ile dikkat çekmektedir. Çünkü uzun saatler acıkmamak için iyi bir besin türüdür. Bunun yanında en önemli özelliklerinden biri olan protein bakımından zengin olması da diyetlerde tercih edilme sebeplerinden biridir. Besleyici değeri yüksek olan ve bununla birlikte sindirimi kolaylaştırıcı lifleri içeren greçka yıllardır oldukça fazla tercih edilen bir besindir. Greçka Diyeti Ne Kadar Süreyle Yapılmalı? Greçka diyeti çok uzun süre yapılmaması gereken bir diyettir. Çünkü fazlası kilo almaya neden olur. Her gün tüketilmemesi gerekmektedir. Haftada bir gün ana öğünlerde 3 yemek kaşığı kadar yoğurt, salata ve meyvelerle birlikte tüketilmesi uygun olur. Ara öğünlerde sadece bitki çayları tüketilmesi gerekmektedir. Başka bir gıda ile birlikte tüketilmemesi gereken bu diyette, özellikle bol sıvı tüketimi oldukça önemlidir.

Greçkanın Yan Etkisi Var Mı?
Greçkanın yan etkileri arasında bulunan aşırı tüketimi halinde kilo yapması dışında başka bir zararı yoktur. Oldukça faydalı bir besin olduğundan güvenle tüketilebilir ve sağlıklı bir şekilde her öğün yenebilir. Kuzukulağıgiller familyasından olan greçka, bulgur ve acı fıstık benzeri bir tada sahiptir. Bu tat nedeniyle meyve ve sebzelerle birlikte tüketilebilir olma özelliği vardır. 100 gramı 150 kalori olan bu ürünü dengeli bir şekilde tüketmek gerekmektedir. Herhangi bir zararı olmadığı gibi, sağlıklı beslenmek isteyenler için de oldukça yararlı bir besindir. Her yaştan insanın beslenmesinde tercih edebileceği bir ürün olan karabuğday, her zaman en sağlıklı besinler arasındadır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)