adscode
adscode

Kayseri'de öğrenme etkinlikleri başladı

​Kayseri'de, öğrenme etkinlikleri Atatürk anıtına bırakılan çelenk ile başladı.

Kayseri'de öğrenme etkinlikleri başladı
Eğitim
Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başlayan öğrenme etkinliklerine, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Mili Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Uğur Ergün, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Ardından açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün önderliğinde Türkiye genelinde başlatılan öğrenme şenliklerinin Türkiye'de 4'üncüsünü Kayseri'de ise ilkini gerçekleştirmekteyiz. Bu şenliğin temel amacı bizim öğrenme mutfağımızda ne varsa halkımızın bu mutfağı görmesini ve nasıl erişebilmesini sağlamak” diye konuştu.

Mili Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Uğur Ergün ise, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı öğrenme fırsatları konusunda bilgilendirecek ve öğrenme isteği uyandıracak organizasyonlara ülkemizde ihtiyaç duyulduğunu tespit ettik. Bu nedenle öğrenme şenlikleri uygulamasını pilot olarak geçtiğimiz yıl başlattık ve ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

Ergün ayrıca, “Yüksek hedefleri olan ülkemiz hayat boyu öğrenme kültürünü geliştirmek zorundadır. Hayat boyu öğrenmenin önündeki engelleri kaldırmak için yeni yollar aranmalı, hayat boyu öğrenmeye karşı tutumların değişmesi sağlanmalıdır. Farklı hayat boyu öğrenme kurum ve örgütleri koordine edilmeli, mevcut koşullar değerlendirilmeli, farklı kurumlar ve sektörlerle ortaklık ve işbirliği oluşturulmalıdır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanında bulunan protokol, Kayseri Büyükşehir Belediyesi yanında bulunan parktaki stant alanına yürüyerek geçti.
Öğrenme etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi yanındaki parkta açılan sergi stantlarında, Kayseri'nin merkezinden ve çeşitli ilçelerinden gelen öğrenciler, gençler ve ev kadınları, ebrudan saç tasarımına, halı dokumadan, iğne oyasına, ayakkabıcılıktan, ahşap el işleri yapımına kadar yaptıkları ürünleri sergilediler. Stantlarda ayrıca TÜBİTAK'ın yaptığı proje yarışmalarında dereceye giren projeler de sergilendi.

Serginin açılışını, Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Milli Eğitim İl Müdürü Bilal Yılmaz ve diğer ilgililer yaptı. Vali Yardımcısı Aygenç, stantları tek tek gezerek ürünlerle ilgili bilgiler aldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)