adscode
adscode

Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olmak Artık Çok Kolay

Banka faizi olmadan faizsiz kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen bir vatandaş, faizin ne olduğunu ve ticaretin ne olduğunu mutlaka bilmelidir.

Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olmak Artık Çok Kolay
Türkiye'den Haberler
Banka faizi olmadan faizsiz kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen bir vatandaş, faizin ne olduğunu ve ticaretin ne olduğunu mutlaka bilmelidir. Bunu öğrendiği andan itibaren, faizsiz çalışan projeleri anında anlayacaktır. Bankaların faizli para satışı ile ev almak, günümüz şartlarında oldukça tehlikeli hale gelmiştir. Faiz oranlarının birilerinin elinde olması da diğer ciddi bir sorun. Bize faiz oranlarından etkilenmeyen bir sistem gerekir. Bu sistem banka olmayacağı kesindir. Bu nedenle faizsiz çalışan hiç faizsiz taksitle ev veren kurumları araştırmak gerekir.

 Faizsiz Ev Almak İçin Bu İşin Uzmanları İle Görüşmelisiniz

            Faiz, 100 liralık borcu belli bir yüzde ekleyerek geri ödemektir. Ticaret ise bir hizmet karşılığında kar almaktır. Faizde hizmet olmaz, ticaret ise alım satım hizmeti sunar. Bu nedenle ticaretin önemi büyüktür. Ticareti tavsiye eden inancımız, faize ise şiddetle karşı çıkmaktadır. Vatandaşımızın çoğunluğu, zaten kira ödüyoruz, diyerek faizli kredi çekmektedir. Bunun adına da 'mecburiyetten' diyerek büyük külfetlerin altına girmektedir.

            Aslında, faizsiz ev almak, çok kolay bir hale gelmiştir. Bu konuda uzman olan kurumlar, hizmet bedeli almaktadır. Ticari kurallar çerçevesinde hareket eden bu kurumlar, size ev satmaktadır. Yani hizmet sunmaktadır. Kar payı ile çalışan kurumlarda, sizin yerinize evi alıp, belli bir kara size geri satmaktadır. İmece usulü ile çalışan kurumlar ise, faizsiz sistemle ev sahibi yapmaktadırlar.

 Sözleşmelerde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

            Sözleşmelerde, ödeme miktarı, ödeme taksitleri, taksitler gecikince verilecek ceza, ödemeler yapılamadığı zaman verilecek ceza ve diğer maddeler gözden geçirilmelidir. Faizin ne olduğunu özellikle araştırmalıyız. Bu şekilde faizsiz çalışan kurumların farkını anlayabiliriz. Bu şekilde peşinatsız faizsiz ev projelerini değerlendirebiliriz. Ödeme koşullarını, ödeme kapasitemize göre yaptırmamız gerekir. Bu çok önemli bir meseledir.

            Ödeyemeyeceğimiz taksitlere girmek, her iki tarafı da sıkıntıya sokacaktır. İmza atılan belgeleri en iyi şekilde incelemek, bütün sözleşmelerde dikkat edilmesi gerekin bir husustur. Özellikle faizsiz deyip, faizli kredi veren yerlerin sözleşmeleri daha dikkatli incelenmelidir. Sonuçta, yıllarca ödeyeceğiniz bir borçla uğraşacaksınız. Faizsiz seçenekleri en iyi şekilde değerlendirmek, ev alırken dikkat edilecek en önemli husustur.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)