adscode

Kitapsız Sınava İmza Kampanyası

Anadolu Üniversitesi’nin (AÜ) Batı Avrupa Programları kapsamında üniversite eğitimi alan öğrenciler, kitapları ellerine hiç geçmediği veya geç geçtiği için hafta sonu yapılan sınavlara hazırlıksız girdi.…

Kitapsız Sınava İmza Kampanyası
Özel Eğitim
Anadolu Üniversitesi’nin hafta sonu yapılan güz dönemi ara sınavlarına Köln, Berlin, Hamburg, Stuttgart, Münih ve Frankfurt kentlerinden giren yüzlerce öğrenci, bu sene yıllık eğitim sisteminden kredili sistemine geçildiği için kitapların yeni sisteme uyarlandığını, sınavlara yeterince çalışamadıklarını ve mağdur olduklarını söyledi. Çok sayıda öğrenci, bu döneme mahsus kendilerine ek puan verilmesini talep ederken, sınava birkaç gün kala kitapları gelen bazı İlahiyat Fakültesi öğrencileri de, kitaplardaki yazılar çok küçük olduğu için büyüteç kullanmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

BAŞBAKANA ŞİKÂYET

Çoğu öğrenciye kitapların sınava birkaç gün kala gönderildiğini belirten Köln Anadolu Üniversitesi Öğrencileri, Akademisyenler ve Girişimciler Derneği Başkanı Birol Çelik, “Ara sınava giren bazı öğrencilerimizin kitabı hiç gelmedi. Kitapların internette yayınlandığı söylendi ama çoğu öğrenci online kitaplara da erişemedi. Bu yüzden yeni kitapları okuyamadan sınava girmek zorunda kaldılar. Bir ay sonra ise finaller yapılacak. Tüm öğrenciler isyan halinde. Bunun için biz de bir imza kampanyası başlattık. Şu ana kadar toplanan yaklaşık 600 imza ve şikâyet dilekçelerini üniversite rektöründen tutun Başbakan’a kadar tüm yetkililere göndereceğiz” diye konuştu.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN! 

 



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)