adscode
adscode

Kontenjanlar Yine Dolmayacak!

MEB, doğru olanı yaptı ve SBS puanı ile öğrenci alan liselerde, boş kalan kontenjanlar için yeni bir kayıt dönemi daha açtı.

Kontenjanlar Yine Dolmayacak!
Günün Yazısı








Peki bu yeni kayıt dönemi, soruna çare olacak mı?
Evet demeyi çok isterdik. Ama maalesef bu kayıt dönemi sonunda da yine binlerce kontenjan açığı kalacak ve okullar açıldığı için yapılacak başka bir şey yok denilerek o kontenjanlar, yine boş bırakılacak.
Bu yıl farklı olur sanmıştık. En azından yedeklerin hakkı korunur beklentisi oluşmuştu. Çünkü bizzat Bakan Avcı’nın kendisi açıklamıştı.
Boş kalan kontenjanlar, aşağıdan yukarı doğru yedeklerden doldurulacak demişti.
Devlet liselerindeki bu belirsizlik yüzünden özel okullarda kayıtlar adete durmuş durumda, pek çoğu kapısına kilit vurma noktasına geldi.
Şimdi haklı olarak haykırıyorlar.
Ve umarız seslerini birileri duyar. Yoksa iflas eden sadece onlar olmaz.
Kayıt takvimine bakıldığında okullar açıldıktan sonra da devam ediyor. Umarız hemen kesilmez ve boş kontenjanların tümü doluncaya kadar devam eder.
Ek yerleştirme nedeniyle, derslere bir ay sonra başlayan üniversiteler var. Üst sınıflar derslere başlıyor, yeni kayıt olanlar arkadan geliyor.
Aynı durum liseler için de niye olmasın?
Yeter ki çözüm üretilmek istensin, gerisi kendiliğinden gelir.
Yeni kayıt dönemi ile ilgili tüm ayrıntıları daha önce olduğu gibi yine en hızlı ve en doğru şekilde www.egitimajansi.com’dan izleyebilir, yorumlarınızı bize iletebilirsiniz…

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)