adscode
adscode

SBS’de 3. Kayıt Dönemi 'Rezaleti'

Milli eğitim Bakanlığı’nın ne yaptığını anlamak gerçekten de mümkün değil. Fen ve Anadolu liselerinin boş kalmaması için başlattığı 3. Kayıt dönemi, önemli bir gelişme. Ama bundan sonrası tam bir muamma.

SBS’de 3. Kayıt Dönemi 'Rezaleti'
Günün Yazısı


Örneğin bir okulun boş kontenjanı dolarken, diğeri boşalacaktır. Dolayısıyla, bu sistemde sürekli boş kontenjan olmaya devam edecektir.
Peki o zaman ne yapılacak?
Kayıtlar bitti denilip, o açıklar boş kalamaya devam edecek mi?
En önemlisi de puanlar niye acıklanmadı?
Kim nereye, nasıl başvuracak?
Kriteri ne olacak?
 
İşte size velilerden gelen bazı çarpıcı tespitler ve hepsi de çok haklı!

"Abbas bey,
Sizin de emekleriniz sayesinde, Anadolu Liseleri kayıt dönemi uzadı. Teşekkürler...
Ama ne yaparsanız yapın MEB rezaleti bitmek bilmiyor.
 
Birincisi;
Sistemi devam ettirmek yerine, yeniden müracaat edilmesinin önünü açarak, kayıt süresi bittiğinde yedek-1 kalan öğrencinin bu hakkını elinden aldılar ve yeniden 5 tercih hikayesi çıkarttılar.
 
İkincisi;
 
Bakanlığın 07.09.2013 tarihli basın açıklamasından:
Madde-8
"Adayların tercihlerini yaparken ilan edilen kontenjan listesinde kontenjanı dolu görünen okulların öğrencilerinin başka okullara gitme durumu dikkate alınarak bu okullarda da boş kontenjan oluşabileceğini dikkate almaları uygun olacaktır." deniliyordu.  
09.09.2013 tarihli boş kontenjan liste başlığı:
"Boş kontenjanı sıfır (0) olan okullar ek yerleştirme başvurularında tercih edilemeyeceğinden dolayı tercih kodu gösterilmemiştir." açıklaması yapılmış.
Yani, ilk açıklamada boş kontenjanı kalmamış okullardaki öğrencilerin, yeni yerleştirmedeki tercihleri sebebiyle bu okullarda kontenjan açığı çıkabilir. tercih yaparken bunu dikkate alın denilmiş. Ki, bu son derece doğru bir yaklaşımdı. Bugün açıklanan boş kontenjan listelerinde bu okulların tercih kodları boş geçilmiş ve tercih kabul edilmeyeceği ifade edilmiş.
Bakanlık yetkilileriyle yaptığım görüşmede, bu okullarda açılacak kontenjanlar için nakil yöntemi kullanılacak masalı anlatıyorlar. En son giren öğrencinin puanından yüksek olmalıyız ki, nakil alabilelim, bu nasıl olacak sorumuza ise bir yanıt veremiyorlar.
Sizi de bıktırdık ama, sesimizi dile getirebilecek başka kimsemiz yok.
İlginizi istirham ediyoruz. Yedek-1'de kalan öğrencinin bile bu okullara kayıt şansı kalmıyor. Bu ne tezgahtır, anlamadık gitti.
 
 
Boşalan Yeni Kontenjanlar Nasıl doldurulacak?
 
 
Basın açıklamasında
 "8. Adayların tercihlerini yaparken ilan edilen kontenjan listesinde kontenjanı dolu görünen okulların öğrencilerinin başka okullara gitme durumu dikkate alınarak bu okullarda da boş kontenjan oluşabileceğini dikkate almaları uygun olacaktır."
şeklindeydi. Fakat bugünkü listelerde
 
Boş kontenjanı sıfır (0) olan okullar ek yerleştirme başvurularında tercih edilemeyeceğinden dolayı tercih kodu gösterilmemiştir.
 
ÜSKÜDAR / Kandilli Kız Anadolu Lisesi
136
136
0
yazmaktadır. Halbuki bu okuldan bir kaç öğrenci yukarda ki okullara geçerse yine bu okulda da açık olacaktır.
 
Bu durumu duyurabilirsek çok güzel olur.
 
İyi çalışmalar dilerim.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)