adscode
adscode

KPSS’de güvenlik 'samimiyeti' rahatsız etti!

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) 1’inci oturumuna girecek olan adaylar, tek tek arandı. Fazla detaylı arama bayan adayları rahatsız etti...

KPSS’de güvenlik 'samimiyeti' rahatsız etti!
Özel Eğitim

 

 

 

Kadın adaylar küpe, yüzük, kolye gibi takılarıyla salona alınmadığı için takılarını çıkarmak zorunda kaldı.

 

Tüm yurtta olduğu Konya’da da gerçekleşen KPSS’nin 1’inci oturumu olan Genel Kültür ve Genel Yetenek Testi bölümünde, adaylar sınava girecekleri okullara yaklaşık 1 saat önce geldi. Ardından adaylar tek tek güvenlik kontrolünden geçirildi.

 

Adaylar, üzerlerindeki küpe, yüzük, kolye gibi takılarla anahtar, cep telefonu, silgi, kalem, madeni para ve kemer gibi eşyalarını yakınlarına ve emanet bölümüne bıraktıktan sonra salona alındı. Adaylar içeride, yakınları da dışarı da ter döktü.

 

ADAYLARA TUVALETE GİTMEK YASAK

 

ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa’da saat 9.30’da başladı.

 

Adaylara daha sonra sınav evrakı ile içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı. Sabah oturumunda Genel Yetenek, Genel Kültür ve Yabancı Dil testlerinden sorular yöneltildi. Yabancı Dil soruları ise isteğe bağlı olarak yanıtlanacak.

 

Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri 120 , Yabancı Dil testi 60 dakikada yanıtlanacak. Sınavda sıkı güvenlik önlemleri uygulandı. Sınav süresinin dörtte üçünden önce adayların sınav salonunu terketmeleri yasaklandı.  Adaylara tuvalet gibi ihtiyaçlarını giderme olanağı da sağlanmadı.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)