adscode
adscode

Kültür Şöleni İstanbul’u Dünya Kültür Başkentliğine Taşıdı

10.Türkçe Olimpiyatları kapsamında İstanbul’da 1-2-3 Haziran tarihlerinde düzenlenen Kültür Şöleni’ne 5 kıtadan 135 ülke katıldı. 2010’da Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul bu kez İstanbul Fuar Merkezi’nde…

Kültür Şöleni İstanbul’u Dünya Kültür Başkentliğine Taşıdı
Haberler
Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından organize edilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında 1-2-3 Haziran tarihlerinde gerçekleşen şölene dünyanın dört  bir yanından ziyaretçi akın etti. İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen  şölene, yurt içinden ve yurt dışından altı yüz bin civarında ziyaretçi geldi. Kültür Şöleni için gelen yüz binlerce insan ismini dahi duymadığı ülkelerle tanışma fırsatı bulup, kültürleri hakkında bilgi sahibi oldu.
Saat 10:00-21:00 saatleri arasında ziyaretçileri ağırlayan İstanbul Fuar Merkezi’ndeki Kültür Şöleni’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şölene, çok sayıda büyük elçiler, konsoloslar ve yabancı misyon şefleri katıldı. Türkçe Olimpiyatları kapsamında organize edilen Kültür Şöleni’ne katılan Japonya, Azerbaycan, Romanya ve Çin gibi farklı ülkelerden gazeteci ve bürokratlar ülke stantlarını gezerek öğrencilerle sohbet etti. Romanya’da görev yapan büyükelçiler de Türk okullarının stantlarına ve öğrencilerine hayran kaldı. Kültür Şöleni’nde dans gösterisi yapan küçük çocukları gören yabancı misyon şefleri, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 
Geçtiğimiz yıl Ankara Altınpark’ta yüz binlerce insanı ağırlayan Kültür Şöleni, bu yıl İstanbul’u adeta bayram alanına çevirdi. 135 ülke kurdukları ülke standlarında kendi kültürünü, kıyafetini, yemeğini, müziğini tanıtma fırsatı buldu. Kültür Şöleni’nde tüm ülkeler aynı zamanda Ülke Tanıtım Stantları Yarışması’nda Altın Madalya kazanmak için ter döktü.
Aylar önce başlayan kültür şöleni hazırlıkları yerini heyecana bıraktı.600 bine yakın ziyaretçinin katıldığı, 135 ülkeden 1500 öğrenci ve 500 öğretmen ve gönüllünün görev aldığı şölen için 1 milyon tanıtım broşürü dağıtıldı. Ayrıca İstanbul Fuar Merkezi’nde; 3 VİP, 3 konferans, 2 basın ve 1 koordinasyon merkezi olmak üzere toplam 9 oda hizmet verdi. Tüm ziyaretçilerin ülke yerlerini görmeleri ve istedikleri yere rahat gidebilmeleri için ana ve salon girişlerinde ayrı ayrı dev krokiler bulunduruldu. Ziyaretçilerin rahat bir şekilde stantları gezebilmeleri için ana girişlerde ve çıkışlarda beyaz masalarda bulunan görevliler, ziyaretçilerin karşılaştığı problemlere anında çözüm bularak, onların talep ve değerlendirmelerini dikkate aldı. Ayrıca ziyaretçilerin duygu ve düşüncelerini kaleme almaları için anı defterlerin konulduğu masalar yer aldı. VİP ziyaretçiler için özel hediyelerin tasarlandığı şölende, VİP misafirlerinin, stantları gezerken çektirdikleri fotoğrafları anında print edilerek fuardan ayrılmadan kendilerine verildi. Kültür şöleninde, özel donanımlı profesyonel bir güvenlik şirketi 155 kişilik kadrosuyla güvenliği sağlamak için hazır bulunurken sağlık ekipleri de olası sağlık sorunları için hazır bekledi. 3 ambulans, 3 doktor, 3 hemşire ve 3 sağlık memurunun görev aldığı ekibin haricinde bir tam teşekküllü yakın bir hastane ile anlaşıldı. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla Kültür Şöleni’ne 15 ana merkezden belediye servisleri ulaşım imkânı sağladı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)