adscode
adscode

Lisans Öğrencileri İçin Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Eğitimleri Sürüyor

Yükseköğretim Genel Kurulu’nun Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına ilişkin 19.06.2014 tarihli toplantısında alınan karar gereği, Ordu Üniversitesine 350 kişilik kontenjan tahsis edildi.

Lisans Öğrencileri İçin Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Eğitimleri Sürüyor
Üniversite
En az %25’inin üniversite dışı mezunlara tahsis edilmesi gerektiği belirtilen karara göre, Ordu Üniversitesine, 260’ı ODÜ mezunu, 90’ı ise diğer üniversite mezunlarına yönelik kontenjan ayrılarak Üniversitede oluşturulan başvuru takvimi gereğince 1-3 Temmuz 2014 tarihlerinde ön-kayıtlar alındı ve toplamda 631 aday ön başvuruda bulundu.

Bu doğrultuda Eğitim Fakültesi bünyesinde oluşturulan ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş. Metin KARA başta olmak üzere, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Meral Cansız AKTAŞ, Yrd. Doç. Dr. Talip ÖZTÜRK ve Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer KARAMAN’dan oluşan Pedagojik Formasyon Birimi tarafından yapılan değerlendirmeler ile öğrenciler, başarı sıralamalarına göre, tahsis edilen kontenjan sayısı kadar, Pedagojik Formasyon Sertifika Programına kayıt hakkı kazandılar. Ordu Üniversitesinde Pedagojik Formasyon Sertifika Programında eğitim almaya hak kazanan öğretmen adayları; Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Tarih, Kimya, Biyoloji, Hemşirelik, Müzik, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, İktisat, İşletme, Coğrafya, Fizik bölümleri, Ziraat ve İlahiyat fakülteleri mezunları ile mezun olma aşamasında olan öğrencilerden oluşmaktadır.

Temmuz 2014 itibariyle derslere başlanan eğitimler, 50’şer kişiden oluşan toplamda 7 grup halinde ve Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi olmak üzere haftanın dört gününde verilmektedir. Eğitim fakültesinin genç ve dinamik öğretim üyeleri tarafından verilen eğitimler, Eğitim fakültesi dersliklerinde görülmekte olup haftalık 28 saat ders alan öğretmen adayların eğitimlerinin, ikinci dönemin sonuna denk gelen 2015 yılı Ocak ayında bitmesi ve böylece adayların Şubat döneminde yapılacak olan öğretmen atamalarına yetiştirilmesi planlanmaktadır.

Diğer üniversitelere kıyasla genç bir üniversite olan Ordu Üniversitesine 350 kişilik önemli bir kontenjan ayrılmasının Ordu Üniversitesinin gelişimi açısından önemli olduğuna değinen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ş. Metin KARA, ülkenin en iyi öğretmenlerinin yetişmesi amacıyla en kaliteli eğitimi sunduklarını ve almış oldukları eğitimle eğitimci olma ünvanını hak kazanacaklarını dile getirerek, öğrencilere eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar diledi.

ODU konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:
"Geleceğe yönelik yapılan her yatırımda eğitimin ayağını gerçekleştiren Ordu Üniversitesinin, bir akademisyeni olarak öğretmen adaylarını yetiştirmek bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Ülkemizin en iyi öğretmenlerini yetiştirme amacı içerisinde öğretmen adaylarımıza en kaliteli eğitimi sunarak onların da kendi öğrencilerine doğru eğitimi vermeleri ve almış oldukları formasyonla eğitimci olma ünvanını kazanmaları için yoğun çaba harcamaktayız. Bunu dolayısıyla eğitim ordusuna katılacak 350 öğretmen adayını üniversitemizde ağırlamaktan duyduğumuz mutluluk daha nice öğretmenlerin yetişmesine vesile olacaktır.

ODÜ BASIN
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)