adscode
adscode

Lise Kampüsünün Adı Bülent Arınç Olacak

Başbakan Yarımcısı Bülent Arınç'ın adı, Manisa-Turgutlu Karayolu üzerindeki mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) bulunduğu araziye yapılacak lise kampusüne…

Lise Kampüsünün Adı Bülent Arınç Olacak
Haberler






Başbakan Yarımcısı Bülent Arınç'ın adı, Manisa-Turgutlu Karayolu üzerindeki mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) bulunduğu araziye yapılacak lise kampusüne verilecek. İl Genel Meclisi'nde tartışma yaratan karar, CHP'li ve MHP'li üyelerin karşı çıkmasına rağmen Ak Partililerin oylarıyla geçti.
Manisa İl Genel Meclisi toplantısında Turgutlu yolu üzerinde bulunan TİGEM arazisine yapılacak olan lise kampusünün isı görüşüldü. İl Özel İdaresi'ne ait 141 bin 774 metrekare alanda kurulacak olan kampüse, AK Partili Meclis üyeleri, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın adının verilmesini önerdi. Mecliste tartışma yaratan öneri hakkında konuşan İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, "Manisa milletvekili olarak devam etseydi ben de şerh koyabilirdim ama Manisa'nın çıkardığı marka bir ismin kampüse isminin verilmesi Manisa adına güzel bir duygudur. Arınç ile ilgili herkesin kafasında bir takım şerhleri olabilir. Ama hepimizin söyleyeceği ortak nokta var. Manisa'nın yetiştirdiği en büyük siyaset adamıdır. Meclis başkanlığı yapmış, başbakan yardımcılığı yapmıştır" dedi.
ŞARTLI VERİLDİ
Arazinin Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilmesinde Bülent Arınç adının verilmesinin şart koşulduğunu açıklayan Solmaz, "Burada yaptığımızı teknik olarak söylüyorum. Özel İdare'nin mülkiyetindeki bir arazinin bir kuruma tahsis edilirken, şartlı tahsis edilmesidir. Bu vermenin şartı olarak koyduğumuz bir şarttır. İsim koyma kanunu var. Ancak onlara ait bir terslik varsa, bunu reddedebiliyorsun. Mal bizim, ismi biz veriyoruz. Nasıl hayırsever şartlı bağış yapıyor, biz de aynı şekilde şartlı bağış yapan hayırsever konumundayız. İsminin verilmesi için illa Bülent Arınç ölsün mü? Yaşarken verelim" diye konuştu.
MUHALEFET KARŞI ÇIKTI
CHP'li Grup Başkan Vekili Mustafa Hoşafçı ise arazinin Milli Eğitim Bakanlığı'na verilmesine karşı olmadıklarını, ancak isim verilmesinin ve arazi tahsisinin iki ayrı karar olarak oylanmasını talep etti. MHP'li Halil Turkut da, komisyon raporlarında Bülent Arınç adının verileceğinin gündemde olmadığını, ancak mecliste önleriyle getirildiğini söyledi. CHP'li Hoşafçı'nın önerisi reddedilerek, arazinin Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisi ve eğitim kampüsüne Bülent Arınç adının verilmesi mecliste birlikte oylandı. İl Genel Meclisi'nin 63 üyesinden 8 CHP ve 15 MHP'li üyesinin karşı çıkmasına rağmen 40 AK Partili üyenin oylarıyla Manisa'nın yeni lise kampüsüne Bülent Arınç ismi verildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)