adscode
adscode

Lisede maaş gibi burs alacaklar

Asgari ücrete varan miktarda burslar, yurt, servis, bilgisayar, okul kıyafeti, yemek… Başarılı öğrencilere her türlü desteği sunan devlet liselerinin arasında iş ve staj imkânı sağlayanlar da var.

Lisede maaş gibi burs alacaklar
Lise
Güncelleme : 12-Jul-23 13:07

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında tercih süreci 19 Temmuz’a kadar devam ediyor. Öğrenciler ve aileler puanlarıyla girebilecekleri en iyi okullara yerleşebilmek için öğretmen kadrosundan başarılarına, yabancı dil eğitiminden kampüsüne kadar her detayı incelerken okullar da en başarılı öğrencileri alabilmek için birbiriyle yarışıyor. Bu yarışta devlet liseleri de öne çıkıyor. Öyle ki aralarında aylık asgari ücrete yani 11.402 TL’ye varan burs verenlerin yanı sıra yurt, servis, okul kıyafeti, bilgisayar gibi olanaklar sunanlar da var.

Asgari ücrete varan miktarda burslar, yurt, servis, bilgisayar, okul kıyafeti, yemek… Başarılı öğrencilere her türlü desteği sunan devlet liselerinin arasında iş ve staj imkânı sağlayanlar da var. Burs veren liseler:https://t.co/YvQPFdlkev

— Ozan Kadüker (@ozankaduker) July 12, 2023

 

Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre burs veren liselerden bazıları şöyle:

- Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni (MTAL) tercih eden, tam puanlı ve yüzde 1’lik dilimde olan öğrencilere asgari ücrete yakın tutarda burs verilecek. İstanbul dışından okulu tercih edecek öğrenciler için ücretsiz yurt imkânı sunulurken öğrencilerin üç öğün yemek, servis, tüm kaynak kitapları ve okul kıyafetleri karşılanıyor. Türkiye’nin en büyük medya markalarında istihdam olanağı da sunuluyor.

- İstanbul’daki Baykar Millî Teknoloji MTAL’de alınacak 50 öğrencinin her birine asgari ücret kadar burs verilecek.

- Ankara’daki Elmadağ Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Teknolojileri MTAL’de, öğrenciler TUSAŞ, ROKETSAN, ASELSAN, THK gibi kurumlarda staj ve iş imkânına sahip olabilecek.

- İstanbul Kartal’daki Burak Bora Anadolu Lisesi’ni tercih eden Türkiye birincilerine ilk yıl 8 ay boyunca 2.000 TL burs desteği sağlanacak.

- Batman’daki Kozluk Şehit Şenay Aybüke Yalçın Fen Lisesi, LGS tercih puanına göre yerleşen ilk 10 kişiye, 9 ay boyunca 1.000 TL burs verecek.

BİLGİSAYAR HEDİYE EDECEK

- Diyarbakır’daki Abdullah Tivnikli Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) LGS’de yüzde 5’lik dilimde yer alan öğrencilere 1000 TL burs ve tablet hediye edecek.

- Giresun’daki Şebinkarahisar AİHL’de yüzde 1 ile 10 aralığında olanlara 1.000 TL; yüzde 10 ile 20 aralığında olanlara 750 TL verilecek. Yeni kayıt olan öğrencilere tek seferlik 1.000 TL hoş geldin bursu sağlanacak.

- Sinop’taki Boyabat MTAL’de 300 TL ile 500 TL aralığında burs verilecek.

- İstanbul’daki Büyükyalı MTAL’de yüzde 1-3 arasındaki öğrencilere burs, 0-1 arasındakilere ayrıca laptop verilecek.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

VAKIFLAR DA VERİYOR

Birçok vakıf lise öğrencilerine burs desteği sağlıyor. Örneğin Türk Eğitim Vakfı, meslek lisesi öğrencilerine yönelik Mesleki Orta Öğretim Bursu başvuruları alıyor. Türkiye Diyanet Vakfı’nın da Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hafızlık Proje Okulları gibi burs programları bulunuyor. Ayrıca Kızılay, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı da burs veren kurumlar arasında öne çıkıyor. Burslar için vakıfların sitelerinin takip edilmesi gerekiyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)