adscode
adscode

Liselerde 6 bin 344 kontenjan boş kaldı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınavla öğrenci alan devlet liselerinde yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları açıklandı.

Liselerde 6 bin 344 kontenjan boş kaldı
LGS

OZAN ÖMER KADÜKER

Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için boş kalan kontenjanlara, 8-16 Ağustos tarihleri arasında İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları alınacak. 18 Ağustos’ta sonuçlar açıklanacak ve liselerde yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

İkinci nakil döneminden sonra Anadolu liselerinde 257, Anadolu imam hatip liselerinde bin 788, Anadolu mesleki ve teknik liselerdeki teknik programlarda 2 bin 740, meslek programlarında ise bin 556 olmak üzere toplam 6 bin 344 kontenjan boş kaldı. Fen liselerinde boş kontenjan bulunmazken sosyal bilimlerde sadece Hatay Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi’nde 3 kontenjan boş kaldı. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal’ın verdiği bilgilere göre merkezi yerleştirme sonrası her nakil döneminde okullarda boş kontenjan sayısı arttı. Öyle ki genel yerleştirmede Anadolu lisesinde 146 boş kontenjan vardı, birinci nakilde 215’e, ikincide 257’e yükseldi. Anadolu imam hatip liselerinde bin 646 olan boş kontenjan ikinci nakille bin 788’e ulaştı.

Anadolu liseleri dolmadı
Öğrencilerin girmek için yarıştığı Anadolu liselerinde de boş kontenjan kaldı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde tüm kontenjanlar dolarken Türkiye genelinde Anadolu liselerinde toplam 257 kontenjan bulunuyor. Bu liseler ve kontenjan sayıları şöyle:
Adana Kız Lisesi 71
Adana Karşıyaka Atatürk A.L. 5
Antalya Hacı Osman Mehmet Çelebioğlu A.L. 47
Antalya Mehmet Akif Ersoy A. L. 39
Kayserİ Mustafa Özkan A. L. 1
Malatya Atatürk Kız A. L. 35
Ordu Turnasuyu Kız A. L. 57
Sivas Koç A. L. 1
Tokat Artova A. L. 1


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)