adscode
adscode

LYS Fen Bilimleri ‘Fizik, Kimya, Biyoloji’ sınavı ne zaman?

2017 Lisan Yerleştirme Sınavı (LYS) Fen Bilimleri ‘Fizik, Kimya, Biyoloji’ sınavları ÖSYM tarafından ne zaman yapılacak?

LYS Fen Bilimleri ‘Fizik, Kimya, Biyoloji’ sınavı ne zaman?
Sınavlar
10 Haziran’da başlayan sınav maratonunda iki sınav sona erdi, üçüncü sınav hafta sonu gerçekleşecek. Fen Bilimlerinde toplam kaç soru sorulacak, kaç tane açık uçlu ve kısa cevaplı sorular olacak? Fen Bilimleri sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Fen Bilimleri sınav tarihini 2017 ÖSYS kılavuzunda açıkladı. Bu sene ilk defa adaylar Lisans Yerleştirme Sınavı’nda “açık uçlu ve kısa cevaplı sorular”a cevap vermeye çalışacak. Matematik sınavında öğrencileri açık uçlu sorular oldukça zorlarken, bu hafta sonu yapılacak sınavda yeni sınav sisteminin nasıl sorulacağı merak ediliyor. Eğitim Uzmanlarının görüşüne göre sınav “zor” olmayacak. Matematik sınavının “ayırt edici” olmasının en büyük faktörü hem sayısal hem eşit ağırlık bölümlerin ortak dersleri olduğundan ötürü görülüyor.

Sınav ne zaman yapılıyor?

Fen Bilimleri sınavı 17 Haziran 2017’de saat 10:00’da yapılacaktır. 90 soru (Fizik 30, Kimya 30, Biyoloji 30) sorulacaktır. Sınav süresi bu sene ilk defa 135 dakika olarak gösterilmiştir.

Önemli not: Kurumun en çok üstünde durduğu konu 15 dakika kuralı. Saat 10:00’da başlayacak sınav için adaylar en geç 09:45’te sınav binalarında olması gerekmektedir. 09:45’ten sonra sınav binalarına hiçbir aday giremeyecektir.

Açık uçlu soru ve kısa cevaplı sorular



Fen Bilimleri sınavında öğrencilere “1” tane açık uçlu soru sorulacaktır. Hangi sınavda sorulacağı belirtilmemiştir.

Sınav konuları

Fizik: Fizik Bilimine Giriş, Vektör-Kuvvet ve Kuvvet Dengesi, Basit Makineler, Madde ve Özellikleri, Sıvıların Kaldırma Kuvveti, Basınç, Isı ve Sıcaklık, Genleşme, Doğrusal Hareket, Dinamik, İş Enerji, Işık ve Gölge, Düzlem Ayna, Küresel Aynalar, Kırılma ve Renkler, Mercekler ve Aydınlanma, Elektrostatik, Elektrik Akımı ve Devreler, Temel Dalga Bilgileri, Yay Dalgaları, Su Dalgaları, Ses ve Deprem Dalgaları.

Kimya: Kimya Bilimi, Atom ve Yapısı, Periyodik Sistem, Kimyasal Türler Arası Etkileşimler, Asitler-Bazlar ve Tuzlar, Bileşikler, Kimyasal Tepkimeler, Kimyanın Temel Yasaları, Maddenin Halleri, Karışımlar, Endüstride ve Canlılarda Enerji, Kimya Her Yerde.

Biyoloji: Biyoloji Bilimi, İnorganik Bileşikler, Organik Bileşikler, Hücre, Madde Geçişleri, DNA-RNA, Protein Sentezi, Enzimler, Canlıların Sınıflandırılması, Ekoloji, Hücre Bölünmeleri, Eşeysiz-Eşeyli Üreme, İnsanda üreme ve Gelişme, Mendel Genetiği, Kan Grupları, Cinsiyete Bağlı Kalıtım.

Fen Bilimleri sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tüm sınavları 11 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacağını ÖSYM sınav takvimi üzerinden söyledi.

CNN Türk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)