adscode
adscode

MEB'den o sözler için açıklama

Bakan Özer’in ataması yapılmayan öğretmene ‘Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor’ sözlerini kullandığı iddiası büyük tepki topladı. MEB, "Söz konusu iddialar, gerçeği yansıtmamaktadır" açıklaması yaptı.

MEB'den o sözler için açıklama
MEB
Güncelleme : 13-Sep-22 12:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’le görüşen bir öğretmenin aktardığına göre Bakan Özer, “Düşük puanlılar atandıysa istifa ederim. Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor” dedi.

Sözler sosyal medyada büyük tepki topladı.

CHP lideri, Kemal Kılıçdaroğlu,  “Dünden beri Milli Eğitim Bakanı’nın ataması yapılmayan öğretmenlere “çok ağladınız” dediği konusunda açıklama bekliyorum. Erdoğan sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların. Ekonomistin gözleri ışıldar. Eğitimcisi öğretmene ağlak der. Diğeri zaten Fotoroman…" dedi.

Bakanlık ise açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Balanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Dün Sayın Bakanımız ile iki öğretmen adayı arasında gerçekleşen özel bir sohbet içeriğinin, bağlamından koparılarak sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı görülmektedir.

Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020’ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır.

Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları, gerçeği yansıtmamaktadır."

Sosyal medyada günde olan konuyla ilgili yorumlar şöyle:

Milli eğitim bakanı öğretmenlere "mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyorlar" demiş. Merakımdan soruyorum, insanların seçtikleri mesleği yapamadıkları için ağlamaları en doğal hakları değil mi. Sorun ağlamaları mı, yoksa atanamamaları mı?

- "Mühendisler de atanamıyor ama sizin gibi ağlamıyor." sözünü sadece mühendis bir bakandan duyabilirsiniz. Biz de bu yüzden diyoruzki; Mühendis değil, eğitim camiasının içinden gelen bir Milli Eğitim Bakanı istiyoruz.

- Ağlamak en insani duygudur. Öğretmenler bundan utanacak değil. Milli Egitim Bakanı Mahmut Özer eminim sözlerinden pişman olmuştur.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)