adscode
adscode

MEB'in Destekleme Kurslarına Başvurular Yarın Başlayacak

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (e-Kurs) kılavuzu yayınlandı. Kılavuza göre e-Kurs öğretmen başvuruları 14-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kursiyer başvuruları 21 Ekim'de başlayacak.

MEB'in Destekleme Kurslarına Başvurular Yarın Başlayacak
MEB
MEB Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda yer alan bilgiye göre e-Kurs'ta yer almak üzere alınacak öğretmenlik başvuruları http://odsgm.meb.gov.tr veya www.eba.gov.tr adreslerinden 14-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. e-Kurs öğrenci başvuruları ise 21 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında alınacak

Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler ile mezunlar için açılan e-Kurs'larla alakalı içeriğin yer aldığı klavuzda, kursların açılış ve kapanış, onay, öğretmen-öğrenci kayıt,  ders programları, kazanım testleri gibi iş ve işlemler, e- kurs (http://odsgm.meb.gov.tr & eba.gov.tr) modülü üzerinden yapılacak. Resmî veya özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumlarına devam eden öğrenciler ile açık öğretim öğrencilerine yönelik kurslar örgün eğitim kurumlarında; mezunlara yönelik kursların ise yaygın eğitim kapsamında Halk Eğitim Müdürlükleri sorumluluğunda açılacak.

E-KURS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler e-Kurs'a başvurabilecektir.

e-Kurs'a katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabileceklerdir. İstekleri derslerden kurs açılmaması durumunda kurs merkezine taleplerini yazılı olarak iletebileceklerdir.

Açık öğretim öğrencileri başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacaklar ve kurs şifrelerini alacaklardır.

Öğrenciler E-Kurs'ta ders ve öğretmen tercihinde bulunabilir.

DYK’lara kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunludur. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/10’ u kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinir. Aynı dönemde başka bir kursa devam edemez.

Kurslara devamları süresince kurs disiplinini ve işleyişini bozucu hâl ve hareketleri görülen öğrenci veya kursiyerler hakkında, kayıtlı oldukları okul/kurumların ilgili mevzuatına ve diğer mevzuata göre işlem yapılır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)