adscode

MEB‘ten AÖL Sınav Sonuçları Açıklaması

Açık Öğretim Lisesi AÖL sınav sonuçlarını bekleyen AÖL öğrencileri MEB'ten yapılan açıklama ile şok oldu.

MEB‘ten AÖL Sınav Sonuçları Açıklaması
Özel Eğitim



MEB AÖL takvimine göre 17 Haziran Çarşamba günü açıklanacağı belirtilen AÖL sınav sonuçları ertelendi. AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuçlarının açıklanması neden ertelendi? AÖL sınav sonuçları nasıl öğrenilecek? Milli Eğitim Bakanlığı MEB, aol.meb.gov.tr adresinden AÖL öğrencilerinin heyecanla beklediği açıklamayı yaptı.
İŞTE MEB'TEN YAPILAN O AÇIKLAMA:
Değerli Öğrencilerimiz;
Okulumuzun 2. dönem sınav sonuçlarının 17 Haziran 2013 tarihinde açıklanacağı bildirilmişti.
Ancak SBS sınavları ile birlikte, dönemin yoğun bir iş takvimine denk gelmesi nedeniyle, sonuçların ertelenerek 20 Haziran 2013 tarihinde açıklanmasına yönelik olarak , öğrencilerimiz tarafından yazılı ve sözlü olarak bu gecikmenin nedeni sorulmaktadır.
AÖL Sınav sonuçları neden geç açıklanmaktadır?
Açık öğretim Lisesi AÖL ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınavlarına sadece bu dönem itibariyle yaklaşık olarak 1.100.000 kişi katılmıştır. Açık Öğretim Lisesi sınavları 4 oturumda gerçekleştirilmiş, her oturum için 4x1.100.000=4.400.000 öğrenci sınava girmiş ve yedek salonlarla birlikte bu sayı toplam 4.500.000 i bulmuştur. Sonuç olarak açık Öğretim Liselerinin sınavları, bugün ülkemizde yapılan en büyük sınavların başında gelmektedir.
Sınavlarımız MEB Yenilik Ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (Ölçme ve Değerlendirme Grup Başkanlığı) tarafından yapılmakta ve değerlendirilmektedir.
Bu kapsamda; 2. Dönem sınav sonuçları Ölçme ve Değerlendirme Grup Başkanlığı tarafından 14 Haziran 2013 tarihinde Açık Öğretim Lisesine teslim edilmesi gerekirken 17 Haziran 2013 tarihinde saat 19.00 itibariyle teslim edilmiştir.
Bu üç günlük gecikme ile birlikte; teslim edilen ham sonuçların sisteme eklemesi ve mezun olacak öğrencilerin belirlenmesi çalışmaları, personelimizin gösterdiği tüm gayret ve çabaya rağmen en az iki günlük bir çalışmayı gerektirmektedir.

*****


Sistemde gerçekleştirilen bu işlemlerin sonuçlarının sizlere titizlikle ulaştırılabilmesi, ileride olası yanlışlıklara mahal verilmemesi ve siz değerli öğrencilerimizin mağdur olmaması için yapılması gereken bir çalışma olduğunu bilmelisiniz.
Sınavlarımız Kaç Merkezde Yapılıyor?
Dört yıl öncesine kadar Türkiye de sadece il merkezlerinde sınav yapılırken, coğrafi koşullar göz önünde bulundurularak daha çok öğrencimizin bu hizmetten yararlanması, mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması için en ücra ilçeler de dahil olmak üzere toplam 661 merkeze sınav hizmetini götürmekteyiz.
Yine dört yıl öncesine kadar her yıl 400-500 bin civarında öğrenciye sınav hizmeti sunulurken bugün 1.000.000'dan fazla öğrencimiz bu hizmetten yararlanmaktadır.
Ayrıca daha önceleri iki dönem olarak gerçekleştirilen Açık Öğretim Lisesi sınav hizmeti bugün yılda 3 dönem olarak yapılmakta olup aynı zamanda öğrencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi göz önünde bulundurularak yılda en az iki ek sınav hizmeti de verilmektedir.
Sizlerin umut kapısı olan okulumuzda artan öğrenci sayısı, artan sınav merkezi sayısı ve mezun sayısı iş yükümüzü arttırsa da, sizlerin hayallerinizi gerçekleştirdiğinizi görmek, hayata daha umutla baktığınızı hissetmek, sizin sevincinize ortak olmak, bu yoğunluğu ve bu yorgunluğu hissetmediğimizi bilmenizi istiyoruz.
Yapılan yeni uygulamalarla birlikte iş yükünün artması, personel sayısının azalması, merkezde yaşanan mekân sıkıntılarına rağmen, siz değerli öğrencilerimize sıkıntılar yansıtılmadan, sınavlar zamanında ve güvenli olarak yapılmakta ve açıklanmaktadır.
Yapılan sınavlar sonucunda; diplomalarınız hazırlanarak koordinatör merkezlere ulaştırılmakta ve tüm yurtta diploma törenleri düzenlenerek hizmet veren personelimizle birlikte sizlerin sevincini gururla paylaşmaktayız.

*****


Niçin Üç Dönem Sınav?
Bakanlığımızca yapılan yeni düzenlemeler çerçevesinde daha önceleri iki dönem olarak gerçekleştirilen sınav hizmeti 18 yaş ve üstünü de kapsayacak şekilde üç dönem olarak yapılmaya başlanmıştır. Bu değişiklikle başarılı ve yetişkin öğrencilerimizin 4 yıllık lise öğrenimlerini üç yılda bitirmelerine imkân sağlanmıştır.
Yaşı uygun olmasına rağmen(18 yaşını dolduranlardan), isteyen öğrencilerimiz 3.Dönem sınavlarına girmeyebilir. Ancak zorunlu eğitime tabi olanlar bu uygulamanın dışında tutulmaktadır.Öğrenci Sayımız
Uzak mekanların ulaşım sorununa çözüm olması, eğitimde fırsat eşitliği yaratması , engellilere ve çeşitli sebeplerle eğitim yapamamış veya yarıda bırakmış olanlara şans tanıması, yaşam seyrini bozmadan ekonomik zaman kullanımı çağımızda uzaktan eğitimin önemini artırmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitim hakkıyla ilgili yükümlülüklerimizi bilerek, mümkün olan en yüksek çabayı göstermekte eğitim hakkını herkes için sağlama çabası içindeyiz. Eğitim hakkını sağlarken temel ilkenin eşitlik olduğu ilkesiyle toplumda eğitim hakkı yaygın olarak ihlal edilen engelli bireyler, kadınlar, göçmenler için geliştirilen programlarla Açık Öğretim Lisesi öğrenci sayımız her geçen gün artmaktadır. Bugün okulumuzda aktif öğrenci sayısı 804 bin'e ulaşmıştır.
Ayrıca 2007 yılında 80 bin olan aktif kız öğrenci sayımızın bugün 359 bine ulaşması ise kızların okullaştırılması yönünde yapılan en büyük proje olduğunu düşünüyoruz. Yıllarca okuma özlemiyle yanıp tutuşan ama çeşitli nedenlerle okutulmayan kızlarımızın Açık Öğretim Lisesi diplomalarını alırken üniversite hayallerinden bahsetmelerinde payımız olduğunu düşünmek hepimizi gururlandırmaktadır.Sizin İçin Çalışıyoruz
Siz değerli Açık öğretim Lisesi öğrencilerinin coğrafi, sosyal ve zaman kısıtlamaları göz önüne alınarak Bakanlığımızca yapılan yeni düzenlemelerle Sınav merkezleri sayısı arttırılmış, vatandaşlarımızın kendilerine en yakın Halk Eğitim Merkezleri ile Mesleki Eğitim Merkezlerinden kayıt işlemlerini yaptırmalarına imkân sağlanmıştır.
Hayat boyu öğrenme yaklaşımı kapsamında en iyi eğitim imkanlarını sizlere sunmak istiyoruz. Bu yönde gösterdiğimiz çabanın ve eğitimin niteliğini yükseltme arayışımızın hiç bitmeyen bir süreç olduğunu da biliyoruz. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin; iş ve işlemleri ile ilgili hizmet vermek üzere daha fazla personelle, daha fazla hattan günün her saatinde, eğitimle ilgili her türlü soru, sorun, şikayet ve taleplerinize bir telefon mesafesinde hizmet vermeye çalışıyoruz.
Sınav sonuçlarının geç açıklanması sizlerin önünde bir engel oluşturmayacaktır. Sizlerin aksaklık olarak gördüğünüz tüm konularda bakanlık olarak tedbirler alınmaktadır.

*****


Bizim İçin Değerlisiniz
Dünyanın hızlı bir şekilde döndüğü ve sürekli değiştiği günümüzde, değişmeyen en önemli değerlerimizden bir tanesinin sevgi olduğunu biliyorsunuz yaşatmamız gereken en önemli unsurun sevgi olduğu gerçeğinden yola çıkarak sizlere hizmet vermeye çalışıyoruz. Çünkü eğitimde sevgi başarının özüdür. Ümidin çiçek açması, sabrın meyve vermesi için sevgi tılsımının gönüllere değmesi gerekir. Şunu hiç bir zaman unutmayınız yüreklere girilmeden beyinlere girilemiyor.
Mezun olan ve mezun olacak öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında mutluluklar; eğitimine devam edecek öğrencilerimize de, bol çalışmalı başarılı bir dönem geçirmelerini diliyorum.
haberler.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)