adscode

Mülakat sonuçları neden yayınlandı neden kaldırıldı?

Bardağı taşıran son damla ise mülakat sonuçlarının bir süreliğine açıklanıp sonra yayından kaldırılmasıyla gerçekleşti.

aguclu@milliyet.com.tr




Mülakat sonuçları, dün E-devlet üzerinden kısa süreliğine açıklanıp sona geri çekildi. Peki ama neden? Tepkileri ve nabzı ölçmek içinse çok başarılı oldular! Adayların kafasını karıştırdı, güven dibe vurdu!

Mülakat sonuçları ve öğretmen atamalarındaki belirsizliğin adaylara
çektirdiği eziyet yetmezmiş gibi hemen her gün farklı bir açıklamanın yapılması zaten bozuk o moral ve motivasyonun daha da bozulmasına neden oldu.

Bardağı taşıran son damla ise mülakat sonuçlarının bir süreliğine açıklanıp sonra yayından kaldırılmasıyla gerçekleşti.

Farklı illerdeki jürilerin, farklı değerlendirmeler yapılacağı tedirginlik konusuydu, maalesef kasıt söz konusu olmasa da bakış açıları deprem yarattı!..

Aç/kapa sistemine sendikalar tepkili ama öğretmenlerimiz çok daha tepkili:

Türk Eğitim Sen: Öğretmen mülakat sonuçları yılan hikayesine döndü!

Eğitim İş: Neyin öğrenilmesini istemediniz? Kimlere torpil yaptığınızı, kimlerin hayatını kararttığınızı gizlemek mi istiyorsunuz? Ya da torpil yaparken birilerini mi atladınız?

Eğitim Sen: Sonuçları gören adaylar, yazılı sınav puanının 5-10 puan üzerinde mülakat puanı verildiğini ifade ederek, puanların şaibeli olduğu yönünde iddialarda bulundu.

Adaylar ne dedi?

- MEB'in yanlışlıkla yayınladığı mülakat puanlarına baktığımızda, vicdanları yaralayan
Devlete güveni sarsan sonuçlar olduğunu görüyoruz.
Bu sonuçların yuvarlama ile derhal düzeltilip çok kısa sürede yayınlanması gerekmektedir.
Ne mülakat süreci takip ettiğimiz kadarıyla mülakat gibi yapılmıştır.

- Sayın Bakan, Gördüğümüz kadarıyla vicdan, hak, Adalet çizgisinden sapılmıştır.

- Benim puanımın 3 puan fazlası verilmiş. Ama gerideki kişilere 7-8 puan fazla verildiği için muhtemelen kontenjan dışına çıkacağım.

- Komisyonlar arası standart sağlanamaz denilmişti. Ancak bildiklerini okudular ve sonuçlar sonrası İzmir'de 1 soru bilemeyene bile +5, 3'te 3 yapana ise İstanbul'da +1 verilen durumlar oluştu. Hangi ilde girdiğin şansın/şanssızlığın oldu. Böyle ölçüt olmaz.

- Adalet mi bu tek suçum benim Van'da girmek mi? Antalya'da, İzmir'de giren adaylar önüme geçmiş!

- Hocam alanımda 80.2 puanla 687. Siradayim. Fakat 81 vermişler bana ve siralama gozukmuyor. Alanimda 78 alan bir kişiye 84 verilmiş ve bu sahis kontenjan disiyken benim önüme geçip kontenjana giriyor ve ben kontenjan dışı kalıyorum.. sesimizi duyurun

- Mülâkat sonuçlarına baktığımızda gördük ki inanılmaz haksızlıklar ve usulsüzlükler var. İller arası komisyonların puanlamasında uçurum var. Kimi yuvarlama yapmış, kimisi +13'ü basmış. Üç soruyu bilene KPSS puanı verilmiş, tek soruyu bilene +5 puan fazla verilmiş.

- yapılacak ama resmen feleğin çemberinden geçirildi binlerce aday, ne psikoloji kaldı ne moral, birde şehirler arası uçuk mülakat puanları üzerine eklenince, şimdi bu insanlar cocukların önüne çıkacak, gerçekten üzücü. Bu kadarı da olmamalı yazık değil mi?

- İstanbul'da puanlar yuvarlanmış ama diğer illerde +5 +7 +10 gibi fazladan puanlar verilmiş. Komisyonların keyfine göre mülakat mı olur? Mülakatlar iptal edilmeli, KPSS sıralaması esas alınarak atama yapılmalı!

- Alanımda ilk 100deyim, geriden gelip ömüme geçen 10 kişi var. 45 dk içeride kaldım 90 alan arkadaşlar ne yaptı ağzıyla kuş mu tuttu?..

Belli ki bakanlıkta bir şeyler döndü. Ya bakanlık içinden birileri bakanı zorda bırakmak istediler  ya da birilerinin beceriksizliğiyle mülakat sistemi açıldı. Her iki ihtimali de kamufle etmek için “teknik hata” ya da “sonuçlar gerçeği yansıtmamaktadır” açıklaması yapılabilir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)