adscode

Mülakatta neler oluyor?

Öğretmenlik mülakat sonuçlarının dün E-devlet üzerinden kısa süreliğine açıklanıp geri çekilmesi adayların kafasını karıştırdı.

Mülakatta neler oluyor?
MEB

Sendikaların tepkiler şöyle:

Eğitim Bir Sen: Mülakat sonuçları ve öğretmen atamalarındaki belirsizlik adaylarda endişe, kamu yönetimine sosyal maliyet oluşturuyor.   Bakanlık tarafından öğretmen atamaları mülakat sonuçlarının erişime açıldığı; çok sayıda adayın sonuçları gördüğü; akabinde bakanlıkça erişimin kapatıldığı yönünde bazı iddialar ortaya atılmıştır. Aynı yöndeki iddialar öğretmen adaylarınca sendikamıza da iletilmiştir.   Ancak Bakanlık tarafından bu konuda hiçbir açıklama yayınlanmamış; bilgi kirliliği giderilememiş; iddianın/söylemin doğruluğu veya yanlışlığı noktasında öğretmen adayları başta olmak üzere kamuoyu bilgilendirilmemiştir.   Bakanlığa düşen görev, belirsizliği gidermek, manipülasyonlara fırsat vermemek, mülakat sonuçlarını bir an önce açıklamaktır. Öğretmen atama sürecini geciktirmeden mülakat sonuçları üzerindeki şüphe bulutlarını dağıtacak bir açıklama yapılarak atama takvimi duyurulmalı; öğretmen adaylarında oluşan belirsizliğin memnuniyetsizliğe dönüşmesini önlenmelidir. Yine mülakat sonuçlarını gördüğü iddiasındaki bazı adaylara yazılı sınav puanının 5-10 puan üzerinde mülakat puanı verildiği, iller arasındaki puanlama farkının çok açık bir şekilde ortaya çıktığı, sonuçların performansa göre değil mülakata girilen ile göre şekillendiği de ileri sürülmektedir. Başarı sıralamasındaki tek ölçütün yazılı sınav puanını olmasına olumsuz etki edecek; sıralamayı ve atama hakkını değiştirecek türden hiçbir müdahalenin ve puanlamanın kabulü mümkün değildir. Bu itibarla Bakanlık, mülakat sonuçlarının açıklanmasını, mülakatla atama usulüne karşı açılan davaların sonuçlandırılmasına bağlamaktan vazgeçmeli; bu konudaki sosyal maliyet üretmekten başka bir sonuca yol açmayan gereksiz ve hatalı ısrarından vazgeçerek adayların sıralamalarını da içerecek şekilde mülakat sonuçlarını ve başarı puanlarını ivedilikle açıklamalı; atama süreçlerini derhal tamamlayarak haklı beklentiyi karşılamalıdır.

Türk Eğitim Sen: ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ! Bugün anlık da olsa mülakat sonuçlarını gösteren sistem erişime açıldı ve kısa süre sonra kapatıldı. Ancak o kısa sürede sonuçlarını gören kimi genç meslektaşlarımız farklı aralıklarda puanlar verildiğini ifade ediyorlar. Bir kez daha Sayın Bakan Tekin'e çağrıda bulunuyoruz: Tüm adaylara KPSS puanına mütenasip mülakat puanı verilmesini sağlayarak KUL HAKKI yenmesine engel olun! Vebali büyüktür…

Resim

Eğitim İş:Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını yayınlayıp yarım saat sonra kaldırması, bir şeylerin gizlenmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. Binlerce öğretmenin umudu sarsılmış, kamuoyunda bakanlığa olan güvensizlik artmıştır. Bakan Yusuf Tekin’in, Danıştay kararını bekledikleri yönündeki açıklamalarıyla çelişen bu durum, haklı olarak akıllara şu soruları getirmiştir; Neyin öğrenilmesini istemediniz? Kimlere torpil yaptığınızı, kimlerin hayatını kararttığınızı gizlemek mi istiyorsunuz? Ya da torpil yaparken birilerini mi atladınız? MEB’in adayların haklı endişelerini gidermek için acil adımlar atması gerekmektedir. Bu olay, bakanlıktaki denetim ve kontrol mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Eğitim sisteminin geleceği, güvenilir ve şeffaf bir yönetim anlayışına bağlıdır.

Eğitim Sen: 20 bin öğretmen atanmasına ilişkin mülakat sonuçları, bugün e-devlet üzerinden ulaşıma açıldı, birçok aday sonuçları gördü, ancak kısa bir süre sonra sistem kullanıcılara kapatıldı. Sonuçları gören adaylar, yazılı sınav puanının 5-10 puan üzerinde mülakat puanı verildiğini ifade ederek, puanların şaibeli olduğu yönünde iddialarda bulundu. Ancak MEB ne sistemde yaşanan sorun hakkında ne de bu iddialar hakkında bir açıklama yapma gereği gördü. Tasarruf tedbirleri kapsamında 20 bin öğretmene maaş vermeyi ertelemek için her gün yeni mazeretler üreten MEB'e sesleniyoruz: Mülakat sonuçlarını açıkla, öğretmenleri görevine başlat! Boş sınıflar öğretmenini bekliyor...

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)