adscode
adscode

MEF’li miniklerden kanserli akranlarına büyük destek

MEF’li minikler, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji Servisi’ne kanserli akranlarının tanı ve tedavisinde kullanılacak cihaz bağışladılar.

MEF’li miniklerden kanserli akranlarına büyük destek
Ortaokul
MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsünde gerçekleşen MEF Dayanışma Günü etkinliğinden elde edilen gelirle alınan cihaz, öğrenci ve velilerin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Onkoloji servisine yaptıkları ziyaretle teslim edildi.

Kanser tanı ve tedavisinde kullanılacak araştırma mikroskobunun kurulumu Öğrenci ve Veli Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Çocuk Onkoloji servisi doktorları, aynı anda birden fazla uzmanın kullanımına olanak sağlayan cihazı test ettiler. Öğrenciler, bu önemli amaca ulaşmak için yaptıkları çalışmalardan bahsederken, MEF Ortaokulu öğrencisi Sıla Kayıkçı satışıyla destek olduğu “Sıla’dan Esintiler” adlı şiir kitabını da akranları için hastane kütüphanesine hediye etti.

Projeyle 20’ye yakın firma, vakıf ve dernek standları, öğrenci ve velilerin yiyecek-içecek, giyim, aksesuar ve hobi standları okul bahçesinde yardımsever ailelerle buluşmuştu. Sosyal sorumluluk projesi MEF Dayanışma Günü bu yıl ilk defa bir satranç turnuvasına da ev sahipliği yaparak İstanbul genelindeki okullardan 200 satranç sporcusu ve ailelerini de satranç turnuvası aracılığıyla yardımlaşma ve dayanışmaya desteğe davet etmişti. Bu yılki amacıyla tüm katılımcılarını heyecanlandıran bu özel proje 2 gün boyunca yaklaşık 2000 kişiyi ağırladı ve MEF’li minikler amacına ulaştı. Projeyle alınan cihaz, kanserli çocuklara umut olacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)