adscode

Memurluktan Öğretmenliğe Geçişte Kapılar Duvar Olunca...

Özür gurubundan atanamayınca geçici bir süreliğine memurluk yapmak zorunda kalan öğretmenler ömür boyu memurluğu öngören yeni düzenlemeyle hayal kırıklığı yaşadı.

Memurluktan Öğretmenliğe Geçişte Kapılar Duvar Olunca...
Özel Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı 31.08.2012 Sayılı resmi gazetede yayınlanan değişiklikle Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin "Kurumlarası İlk Atama" (Memurluktan öğretmenliğe geçiş) kısmını kaldırmıştır.

Öğretmen olup adaylığı kaldırıldıktan sonra çeşitli nedenlerle görevden ayrılanların tekrar geri dönmek istemesi halinde yüzde 7'lik kontenjan ayrılıyordu.Yeni yönetmelikte bu oran yüzde 1'lik kontenjana tabi oldu. Bunun üzerine öğretmenlik mesleğine geri dönmek isteyen adaylar bakanlık tarafından kendilerine gönderilen yazıda geçici ibaresinin olmayışıyla ömür boyu memurluğu öngören ifadelerle karşılaşınca hayal kırıklığı yaşadı.

''biz 2012 özür grubundan atanamayan daha sonra dönem sonu memurluk teklifini kabuledenlerdeniz.sırf çocuklarımız babasız büyümesin eşimizin yanına gidelim diye çok sevdiğimiz mesleğimizi kısa bir süre diye bırakmak zorunda kaldık.Oysa bizim kararnamelerimiz tamamen memurluk olmus.öğretmenlik haklarımız saklı tutulmamış.Bizlere gelen yazıda dönem sonuna kadar  ibaresi vardı.şimdi kararnameler ömür boyu bize memursunuz diyor kararnamede bizi koruyan geçici diye birşey yok.lütfen bu konuda bakanlıktan bir yazı bekliyoruz.çok tereddütler yaşıyoruz,korkuyoruz.lütfen bize yardım edin.''

www.egitimajansi.com


 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)