adscode
adscode

Meydanlara çıkıp bağıracaklar: “Bekleme boşuna, bağlanamam!”

Meydanlara çıkıp bağıracaklar: “Bekleme boşuna, bağlanamam!”
Etkinlikler

“31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü”nde Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) gençleri, “Bağlanamam– Sağlıklı Gençlik Hareketi” kapsamında medydanlara çıkıyor. Gençler, şehir meydanları, alışveriş merkezleri ve üniversitelerde açılacak stantlarla “Bağlanamam – Sağlıklı Gençlik Hareketi”nin detaylarını anlatacak ve sigara kullanımının zararları konusunda bilgilendirme yapacak. 20 ayrı ilde gerçekleşecek saha aktivitelerine, #Bağlanamam hashtag’i aracılığıyla online katılmak da mümkün.

GlaxoSmithKline (GSK) ve TOG işbirliğiyle oluşturulan  “Bağlanamam – Sağlıklı Gençlik Hareketi”, gençlerin sağlıklarını tehdit eden en önemli unsurlardan biri olan tütün mamulleri tüketimine hiç başlamamalarını ve onları bu tür bir bağımlılıktan uzak tutmayı hedefliyor. Daha sağlıklı ve daha kaliteli bir yaşam sürmeleri yönünde gençleri bilinçlendirmeye odaklanan proje ile 2014 – 2016 yılları arasında 120 binden fazla gence ulaşılması bekleniyor. Sağlıklı gençlerden oluşan bir toplum fikriyle yola çıkan projede, 45 ilde uygulanacak birebir eğitimler ve sosyal medya platformları aracılığıyla gençlere, bağımlılık yaratacak maddelerden uzak durmaları amacıyla eğitimler verilecek.

1400 ÖĞRENCİYE ULAŞTIK

GSK Türkiye ve Kafkasya Bölgesi’nden sorumlu Başkan Yardımcısı ve Bölgesel Genel Müdür Emin Fadıllıoğlu, TOG İŞBİRLİĞİYLE Türkiye’de ‘bağımlılık’ karşıtı bir seferberlik yaratmayı hedeflediklerini belirtiyor. Fadıllıoğlu, “GSK olarak gençlere yapılacak her yatırımın Türkiye’nin geleceğine yatırım olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, Bağlanamam – Sağlıklı Gençlik Hareketi ile tütün mamullerine ilişkin bir bağımlılığı önlemenin yanı sıra, gençlerde “bağımlılık” karşıtı bir eğilim yaratmaya da odaklandık” diyor. 

TOG Yönetim Kurulu Eş Başkanı Tuğba Jabban ise “Sağlıklı yaşamın önemli gerekliliklerinden birinin ‘bağımlılıklardan uzak’ bir yaşam tarzı. Bu inancımız doğrultusunda, Bolu, Isparta, Samsun, Sivas, Muğla ve Erzincan’da 3-8 Şubat tarihlerinde başlangıç eğitimlerimizi tamamladık. Bugün gelinen noktada toplam sekiz lisede yaklaşık 1400 öğrenci ile proje uygulamaları devam ediyor. Ayrıca, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü kapsamında, Bağlanamam - Sağlıklı Gençlik Hareketi’ni Toplum Gönüllüsü gençler sayesinde 20 ilde daha yaygınlaştırarak, daha geniş bir kitleye ulaştıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye açıklıyor. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)