adscode
adscode

Microsoft Internet Explorer için İsim Arıyor

Bir kuşağı internete taşıyan varsayılan web tarayıcısının adı Windows 10 ile birlikte değişecek.

Microsoft Internet Explorer için İsim Arıyor
Bilim Teknoloji
İnternet ile 1990’ların sonunda tanışan pek çok kullanıcı için internet demek, Internet Explorer demekti. Microsoft’un işletim sistemi Windows’ta önyüklü olarak gelen, web geliştiricilerin korkulu rüyası, internet kafelerin ise vazgeçilmezi web tarayıcı Internet Explorer, Windows 10 ile birlikte tarihe karışıyor.
 
Microsoft’un şimdiden Project Spartan (Ispartalı Projesi) olarak kod adını verdiği Windows 10’un varsayılan web tarayıcısı, sunacağı yenilikleri kötü şöhretli bir isimle mahvetmek istemiyor. Şirketin pazarlama yöneticisi Chris Capossela The Verge haberine göre henüz bir isim üzerinde karar kılmadıklarını belirtirken, Project Spartan yerine kalıcı bir isim aradıklarını söyledi. Eğer marka haklarını alabilirlerse, “Go” güzel bir isim olabilirdi. 

Şirketler ne yapacak?

Son kullanıcılar için Internet Explorer’dan Windows 10’un yeni tarayıcısına geçmek, bir programı kaldırıp diğerini yüklemek kadar kolay. Ancak aynı şeyi şirketler ve kurumsal kullanım için söylemek mümkün değil. BT yöneticilerinin takip etmeleri gereken uyumluluk çerçeveleri ve sözleşmeler var. Microsoft da bunu unutmamış olacak ki, Windows 10’un bazı sürümlerinde Internet Explorer uyumluluk amacıyla önyüklü gelecek. Ancak bu sürümlerde de Project Spartan (ya da adı her ne olacaksa) ana tarayıcı olarak internet dolaşımı için kullanılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)