adscode
adscode

Milli Eğitim'den boykot kararı

Mardin, Bingöl, Ardahan... Türkiye genelinde il milli eğitim müdürlükleri, okullarda ve kurumlarda İsrail menşeli ürünlerin satılmayacağını duyurmaya başladı.

Milli Eğitim'den boykot kararı
MEB
Güncelleme : 08-Nov-23 17:49

Bingöl

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, alınan kararla okullarda ve kurumlarda İsrail menşeli ürünlerin satılmayacağını duyurdu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, kendilerine bağlı tüm okul ve kurumlarda boykot edilen ürünlerin satılmayacağı belirtildi.

Açıklamada, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Filistin'de yaşanan zulme karşı boykot çağrısına destek veriyoruz" ifadesi yer aldı.

Ardahan

Ardahan Milli Eğitim Müdürlüğünce alınan kararla kuruma bağlı okul ve kantinlerde İsrail menşeli ürünlerin satılmayacağı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlara gönderilen mesajda, "İl geneli tüm okul kantinlerimizde İsrail mallarına boykot uyguluyoruz. Boykot var." ifadesine yer verildi.

Mardin

Mardin'de İl Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor İl müdürlüklerince alınan kararla kurumlara bağlı okul ve tesislerde İsrail menşeli ürünlerin satılmayacağı duyuruldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okul ve kurumlarda boykot edilen ürünlerin satılmayacağı belirtilerek, "Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Filistin'de yaşanan zulme karşı boykot çağrısına destek veriyoruz." ifadesine yer verildi.

Diyarbakır

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan kararla, kuruma bağlı okul ve tesislerde İsrail menşeli ürünlerin satılmayacağı duyuruldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, X sosyal medya platformu hesabından yapılan paylaşımda, Filistin'de yaşanan zulme karşı boykot çağrısına destek verildiği belirtildi.

Paylaşımda, "İlçe genelindeki tüm okul kantinlerimizde, uygulama otelimizde ve öğretmenevimizde İsrail mallarına boykot uyguluyoruz." ifadesine yer verildi.

İzmir

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Kantinciler Odası, Filistin'e yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla İsrail menşeli ürünleri boykot kararı alındığını bildirdi.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, kentteki tüm okul ve bağlı kurumların kantinlerinde İsrail menşeli ürünler ve İsrail'e destek verdiği bilinen ürünlerin alımı, satımı ve kullanımının yapılmayacağı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, hizmetlerini yerli ve milli ürünlerle destekleyerek dayanışma ruhunu yükselttiklerini ifade ederek İsrail'in insafsızlığını lanetlediklerini belirtti.

Yahşi, "Biz eğitimciler her gün okullarımızda evlatlarımıza iyiliği, merhameti, adaleti anlatırken onları vicdanlı, adil, mazlumun derdine derman olmaya gönüllü bireyler olarak yetiştirmeye çalışırken bugün kurduğumuz cümleler boğazımıza takılıyor. Acının, zulmün, vahşetin ülkesi yoktur. Bu, tüm insanlığın meselesidir. Türk Milleti olarak tek yürek, tek ses bu zulmün karşısında sessiz kalmayarak onurlu ve izzetli duruşumuzu, tepkilerimizi göstermeye devam ediyoruz. Okul kantinlerimizde İsrail menşeili ürünlerin satışını boykot ederek Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kendi topraklarında zulme maruz kalan Filistinli kardeşlerimizin acısı yüreğimizde." ifadelerini kullandı.

İzmir Kantinciler Odası Başkanı Özgür Yavuz da masum sivilleri katleden İsrail'i şiddetle kınadıklarını ve bu zulmü lanetlediklerini belirterek, Filistin'de yaşanan insanlık suçuna ekonomik anlamda destek verdiği bilinen markaların okul kantinlerinde satışı yapılmayacağını ifade etti.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)