adscode

'Milli Eğitimin sorununu doktorlar mı çözecek?'

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı 'Çocukların Okula Başlama Yaşı Hakkında' basın açıklaması yayımladı.

'Milli Eğitimin sorununu doktorlar mı çözecek?'
Haberler
"AKP Hükümeti kamuoyunda 4+4+4 yasası olarak bilinen yasa ile Milli Eğitim’de ağır bir tahribat yapmış, ayrıca anne- babaları çocuklarının okula başlama yaşı konusunda ikileme sokmuştur. 
Milli Eğitim Bakanı tarafından yayınlanan yönetmelikte, “çocuğun bedenen veya zihnen gelişmediği sağlık raporuyla kanıtlanırsa, çocuk okula bir sonraki yıl kaydedilecek” denmektedir.
Yapılan bu düzenleme ile birçok anne-baba doktora başvurarak çocukları için rapor isteyecek hatta doktorları zorlayacaktır. Yaratılan bu karmaşa ile veliler ve doktorlar karşı karşıya getirilmiş olacaktır. Bu durum sağlık çalışanlarına karşı yeni bir şiddet dalgası olarak karşımıza çıkacaktır. Benzer durumlar son yıllarda lise son sınıf ve ilköğretim son sınıf öğrencilerinde yaşanmıştır. Sınavlara yakın zamanlarda okula gitmeyip sınava hazırlanmak isteyen öğrenciler idareciler tarafından sağlık raporu almaya yönlendirilmiş ve veliler ile doktorlar karşı karşıya getirilmiştir.
AKP 4+4+4’ü TBMM’de yeterince tartışılmadan korsan şekilde yasalaştırınca ortaya çıkan yaş sorunu diğer sorunlar gibi yolda düzeltilmeye çalışılmaktadır. Oysa Milli Eğitim gibi bir konu ideolojik değil bilimsel olarak ele alınmalıdır.
AKP Hükümeti hatasını doktorlar aracılığıyla düzeltmek yerine, yaptığı yanlıştan derhal dönmelidir. Aksi halde telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkacaktır. 
Kamuoyuna saygıyla duyururum."
Prof. Dr. Aytuğ Atıcı / CHP Mersin Milletvekili

egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)