adscode
adscode

​MİNİK BİLİM İNSANLARI YETİŞİYOR

Dünyada her yıl 2 milyon çocuğa ulaşan High Touch High Tech Minik Bilim İnsanı Programı; TED Hatay Koleji’nde öğrenim gören her bir öğrencinin katıldığı yılda 40 deneyle hayat buldu.

​MİNİK BİLİM İNSANLARI YETİŞİYOR
İlkokul
Anasınıfı ve İlkokul düzenindeki öğrencilere uygulanan programda küçük yaşlarda bilim eğlenceli bir hal alıyor. Temeli Anasınıfından atılan bilim programı geleceğe ışık tutuyor…

1994′ten bu yana dünyanın değişik yerlerindeki çocuklar High Touch High Tech programlarıyla bilimin sıra dışı dünyasını eğlenerek, deneyimleyerek yaşıyorlar. Her yıl 2  milyondan fazla çocuğun yaşadığı bu deneyim, TED Hatay Kolejinde de başarıyla devam ediyor. Anasınıfı ve İlkokul öğrencilerinin kişisel deyimini hedef alan öğrenme yöntemi ile bilimin korkulacak bir şey olmadığını, öğrenirken de eğlenebileceklerini ve her öğrencinin birer bilim adamına dönüşebileceğini vurguluyor. Eğlenceli Bilim programları, “Çoklu Zeka Kuramı” nın esasını oluşturan görsel, sözel, bedensel ve iletişim  eksenli yeteneklerin hepsinin gelişimine yardımcı oluyor. Okul öncesi fen deneyleri programları ise her çocuğun aktif olarak birebir katılımıyla bilgi ve becerilerini artırmaya olanak sağlıyor. Ayrıca doğaya ve bilime olan ilgilerini konuları birbirleriyle ilişkilendirerek güçlendiriyor.
MÜFREDATA UYGUN PROGRAM İLE EĞLENCELİ BİLİM
Yaş seviyelerine ve Türk eğitim müfredatına uyumlandırılmış High Touch High Tech Minik Bilim İnsanı Programı; elektriğin olağanüstü serüvenini, hayvanların dünyasını, mutfaklarının aslında bir laboratuvar olduğunu, beş duyumuzla neler yapılabildiğini, küçük doğa olaylarının nasıl yaratılabildiğini, küresel ısınmaya ve çevre kirliliğine duyarlılık geliştirilmesi gerektiğini, öğrencilere deneylerle yaşatarak ve eğlendirerek öğretiyor. TED Hatay Koleji, Programı müfredata uydurmakla kalmayıp sınıfları da laboratuvar ve teknolojik donanımlarla destekliyor. TED Hatay Koleji Yönetim Kurulu Başkanı DOÇ. DR. Mustafa ÖZAT ‘Uzman öğretmenlerimiz, sıra dışı deney malzemelerimizle çocuklara bilimi yaşatıyoruz. Yaş guruplarına göre oluşturulmuş sınıflarımızda, anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklarımıza bilimin korkulacak birey olmadığını tam tersine çok eğlenceli ve öğretici olduğunu gösteriyoruz. Çocuklarımızın fen ve doğa alanlarında ne, neden, nasıl sorularının cevaplarını bulmasını sağlıyoruz. Ayrıca eğitim programımız Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı ile uyumlandırılmıştır. 50 haftalık program müfredat içeriğinin temelinde; laboratuvar ortamında ortalamada 1,5 saat süren ve 4-5 farklı etkinliği kapsayan bir konseptimiz var. Bu sayede programa katılan tüm çocuklar bilimin her al anında kendini geliştirmiş oluyorlar. Program çerçevesinde laboratuvarlara dönüşen dersliklerde çocuklarımız öğrendikleri konuları uygulamalı olarak deneyimliyor ve pekiştiriyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)