adscode
adscode

​Mobilyacılıkta Eğitimin Önemi Üzerine

Eğitim denilince akıllara hep lise ve üniversite sınavlarına hazırlık, okul sınavları vs. geliyor.

​Mobilyacılıkta Eğitimin Önemi Üzerine
Türkiye'den Haberler

Eğitim denilince akıllara hep lise ve üniversite sınavlarına hazırlık, okul sınavları vs. geliyor. Neredeyse hiçbir eğitimle ilgili oturumda, TV programında teknik ve mesleki eğitimin durumu ve geleceğinin konuşulduğuna rastlamıyoruz. Hâlbuki bu da bir eğitim değil mi? Eğitim yalnızca teorik bir konu mu? Pratik uygulamalar neden teorik olanların yarısı kadar bile ilgi çekmiyor?

Özek Mobilya ismiyle faaliyet gösteren küçük bir işletmeyiz ve sanayide geçirdiğimiz bunca yıldan sonra görüyoruz ki mobilya sanayinde nitelikli genç elemanlar bulunamıyor. Ürettiğimiz sallanan sandalye modellerini merak edenler buradan bakabilirler. Lisede başarılı olan gençler iyi üniversitelerden mezun olup iş hayatına atıldıklarında bir nebze zorluk çekmelerine rağmen çok uzun olmayan bir süre sonunda iyi işlere girebiliyorlar. Fakat eğitim hayatı parlak olmayıp buna rağmen okuma yolunu seçen ve üniversite okuyan büyük bir kesim ise mezuniyetten sonra iş hayatında umduğunu bulamıyor. Mesleki bir kabiliyeti de bulunmayan bu genç kardeşlerimiz büyük problemlerle karşılaşıyorlar.

Türkiye’de mesleki eğitim veren okulların sayısının artırılması ve bunların niteliklerinin yükseltilmesi büyük önem arz etmektedir. Buradan mezun olan gençlerimizin işini çok iyi tatbik eden çağı yakalamış bireyler olmasının ülkemizin kalkınmasına da büyük katkıları olacaktır.

30 yıldır mobilya işindeyiz, ahşap sandalye imalatı ve bunun yanında sallanan sandalye gibi dar pazarlarda da üretim yaptık. Bugün görüyoruz ki artık iş dünyasında büyük bir insan kaynağı sorunu var. Gençler iş bulamıyor, öte yandan patronlar da nitelikli işçi arayışında ve onlar da bulamıyor. Mobilya alanında eğitimi yükseltmek ve bunun neticelerini almak çok uzun bir mesele değildir ve güzel ülkemiz için büyük faydaları olacağına inandığımız işlerden bir tanesidir.

İşletmemizin web sitesi
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)