adscode
adscode

"Nesiller Yetiştiren Öğretmenliğin Ücretlisi Olmaz!"

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ ücretli öğretmenlik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Nesiller Yetiştiren Öğretmenliğin Ücretlisi Olmaz!"
Sendikalar

Ücretli doktorluğun olmayacağı gibi nesiller yetiştiren öğretmenliğin de ücretlisi olmaması gerektiğini ifade etti. Açıklamaları şöyle;

‘Siz hiç tıp fakültesi mezunu olmayan doktor gördünüz mü?

Mesela ön lisans tapu ve kadastro mezunu bir ücretli göz doktoru, ön lisans büro yönetimi mezunu bir ücretli çocuk doktoru,  ön lisans bankacılık mezunu bir ücretli genel cerrah nasıl olurdu? Muayene olur veya ameliyatınızı yaptırır mıydınız?

Ancak MEB’de ön lisans hayvan yetiştiriciliği mezunu ücretli sınıf öğretmeni, ön lisans turizm mezunu ücretli okul öncesi öğretmeni, ön lisans lojistik mezunu ücretli sosyal bilgiler öğretmeni görebilirsiniz.

Nasıl ki doktorluğun ücretlisi olmaz ise ÖĞRETMENLİĞİN de ücretlisi olmaz! Aradaki tek fark ücretli doktorlukta olumsuz sonuç çok kısa süre ortaya çıkacakken ücretli öğretmenliğin olumsuz sonuçları yıllar, nesiller sonra ortaya çıkmaktadır.

Yüzbinlerce eğitim fakültesi mezunu ataması yapılmamış öğretmenler var iken ücretli öğretmenliğin devam etmesi kabul edilemez. ÜCRETLİ öğretmenlik son bulmalı, boş kadrolar için kendi alanında mezun olmuş atama bekleyen meslektaşlarımızın ataması yapılmalıdır.’

 

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)