adscode
adscode

Nükleer enerji masaya yatırıldı

Gedik Üniversitesi tarafından 1 Nisan 2016 tarihinde Tuzla - Radisson Blu Hotel’de 3. Gedik Teknoloji Günü gerçekleştirildi.

Nükleer enerji masaya yatırıldı
Üniversite
Gedik Üniversitesi tarafından 1 Nisan 2016  tarihinde Tuzla - Radisson Blu Hotel’de 3. Gedik Teknoloji Günü gerçekleştirildi.

“Nükleer Enerji Santrali Parçalarının Kaynağı ve Değerlendirilmesi” ana başlığında Türkiye’de Nükleer Enerji, Japonya’da Nükleer Enerji Santrallerinde Kaynak Teknolojilerine Bakış, Güvenilir Nükleer Enerji Santralleri için Yüksek Kalitede Kaynak Teknolojisi ve benzeri teknik konuların masaya yatırıldığı konferansa sektörün öncü kuruluşlarından, iş dünyasından yerli ve yabancı konuk ve konuşmacılar katıldı.

Gedik Holding Ceo’su ve Gedik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Danışmanı Dr. Mustafa Koçak’ın açılış konuşmaları ile başlayan seminer, Mersin –Akkuyu ve Sinop’ta inşa edilecek olan  Nükleer Enerji Santrallerinin çalışmaları ve  Türkiye için yeni olan bu teknolojinin bilimsel ve teknik detayları konusunda görüşlerini bildirdi. Dr. Mustafa Koçak konuşmasında Türkiye’de hem yetiştirilmiş insan gücü hem de teknolojiyi taşıyan yerli bir milli nükleer kültürün oluşturulmasının önemine değinirken, bu seminer vasıtasıyla yerli sanayi ile üniversite bilim insanlarını buluşturduklarını belirtti. 
Türkiye’de Nükleer Enerji tarihine ilişkin bilgi veren ve Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şule Ergün ise güvenli ve sürdürülebilir enerji ve endüstrimiz için Nükleer Enerjiye ihtiyaç duyulduğunun, nükleer demenin ve güvenilir enerji, istihdam ve yatırım olduğunu kaydetti.

Teknik kısımlar dışında, nükleer enerji sektörüne yönelik sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını gidermeye yönelik İstanbul Gedik Üniversitesi ve Türkiye Enerji Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek işbirliği konusunda katılımcılara bilgiler verildi.

Özellikle Nükleer Enerji Santralleri ve güvenliği konusunun masaya yatırılacağı seminerde sektöre yönelik  “İŞ GÜCÜ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME, TEST, EĞİTİM, EĞİTİM VE SERTİFİKASYON PROGRAMI“ hakkında katılımcılara bilgiler verildi.


Katılımcılar: 
Türkiye’de Nükleer Enerji - Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şule Ergün 
Japonyada Nükleer Enerji Santrallerinde Kaynak Teknolojisine Bakış – Japon Nükleer Güvenlik Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Mr.Masashi Kameyama 
Nükleer  Enerji Santrallerinde Kaynak Süreci – AREVA NP Teknik Merkezi Mr. Julien Chapuis
Güvenilir Nükleer Santraller için Yüksek Kalitede Kaynak Teknolojisi – Mitsubishi Ağır Sanayi Enerji&Çevre, Nükleer Enerji Sistemleri Bölümü Başmühendisi Mr. Yoshiaki Shimokusu
Nükleer Bileşenler için karakteristikler, Yapısal Materyaller ve Kaynak Testleri ve Nükleer Santral Bileşenlerinin Yüksek Sıcaklıktaki Ömür Değerlendirmesine Göre Çatlama Mekaniği  – Prof. Kamran Nikbin, Imperial College Londra, Birleşik Krallık 
Kalın Cidarlı 316 L Çelik Boru Kaynaklarının Karakteristikleri – Gedik Holding CEO ‘su ve Gedik Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Danışmanı Dr. Mustafa Koçak 
Basınç Ekipmanları için Analiz Uygulamaları ile Tasarımı – NPPC, Abu Dabi Başer Yalçıner 
konuları alanlarında uzman kişiler tarafından masaya yatırılacak. 




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)