adscode

Öğrenci odaklı üniversiteler!

Üniversitelerin asli unsuru öğrencilerdir. Onlarsız bir üniversite hayal etmek ya da yaratmaya çalışmak abesle iştigaldir.

Öğrenci odaklı üniversiteler!
AG Blog





Milletvekili ya da halkın iradesinin yansımadığı bir meclis ne ise, öğrenci iradesinin dikkate alınmadığı üniversite de odur. Ama YÖK kurulduğundan beri öğrenciler hep unutuldu.Unutulmaya da devam ediliyor.Yeni YÖK yasa taslağında da öğrenci konseyleri, yani öğrencilerin seçilmiş temsilcileri, hak ettikleri yeri yine bulamadı.O yetmedi, rektörler gibi konsey başkanları da iktidara yakın isimler arasından seçilmeye başlandı.İktidarın paralelinde açıklamalar yapmaya yönlendirildi.ODTÜ’de yaşanan olaylardan sonra öğrenci konseyleri adına yapılan açıklama ve bu açıklamaya karşı yapılan aykırı açıklamalar bunun bariz örneği...Sadece bu gelişme bile kendi aralarında rahatsızlık yaratmaya yetti de arttı.Oysa bu konseyler, iktidar, YÖK ya da üniversite yönetimlerinin arka bahçesi ya da destekçisi olmak için değil öğrenci haklarını korumak, kollamak için öngörüldü. Öğrenciler, bu amaçla sandığa gidip oy kullandı...Ama görünen o ki, kendi aralarında arayış içindeler. Özellikle de yeni YÖK yasa taslağı ile yasal bir güvenceye sahip olmak istiyorlar.İşte bu rahatsızlıkların bir bölümü önceki gün bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.
“Oy hakkı  istiyoruz”Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Adem Yaşar‘ın yeni YÖK yasa tasarısına ilişkin değerlendirmesi şöyle:“Öğrenciler üniversitelerin asli öğeleridir.Araştırma görevlisinden rektöre, üniversitenin spor-kültür-sağlık biriminden Yükseköğretim Kurulu’na kadar herkesin, her kurumun, öğrencilerin üniversitelerin olmazsa olmazı olduğu gerçeğinin farkına varmaları gerekmektedir.

yazının devamını okumak için tıklayın






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)