adscode

Öğrenciler Bilgisayar Oyunlarına Bağımlı

İlköğretimde okuyan öğrencilerin bilgisayar oyunlarına 'bağımlı' yaşadığı ortaya çıktı. Öğrenciler, haftada 8.5 saatlerini bilgisayar başında oyun oynayarak geçiriyor. İnterneti sadece oyun ve sohbet…

Öğrenciler Bilgisayar Oyunlarına Bağımlı
Özel Eğitim



Bilim insanları ilköğretim öğrencilerinin 'oyun' alışkanlıklarını araştırdı. İlköğretim okulları 4-5-6-7 ve 8. sınıflarda okuyan 525 öğrenci ile görüşülen araştırmada öğrencilerin haftada 8.5 saatlerini bilgisayar başında oyun oynayarak geçirdiği belirlendi.
İnönü Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cengiz Arslan, Yrd. Doç. Mehmet Güllü ve Adıyamanan Üniversitesi'nden Dr Fatih Murathan 298'i kız 227 erkek öğrenciyle görüştü. Araştırmada öğrencilerin bilgisayar oyunlarına karşı bağımlılıkları oldukça yüksek bulundu.
ERKEKLER AÇIK ARA ÖNDE
Ankete katılan 10 öğrenciden 8'i her gün bilgisayarda oyun oynadığını söyledi. Erkek öğrenciler, kız öğrencilere oranla daha çok bilgisayar başında. Erkek öğrencilerin yüzde 91.3'ü, kız öğrencilerin ise 54.1'i bilgisayarda oyun oynadıklarını ifade etti. Bir öğrencinin bilgisayar oyunu oynamak için harcadığı zaman ise haftada 8.47 saat olarak belirlendi.
YÜZDE 1'İ ARAŞTIRMA YAPIYOR
Araştırmada öğrencilerin yüzde 92'sinin evinde internet erişimi olduğu belirlendi. Bu gençlerin çoğunluğunun zamanının büyük bir kısmını sanal sohbet ortamında tanıştığı kişilerle mesajlaşarak, sitelerde dolaşarak, oyun oynayarak geçirdiği anlaşıldı. Yalnızca yüzde 1'inin araştırma yapmak ve ders çalışmak için interneti kullandığı belirlendi.
Spor yapmaya yöneltin
Araştırmayı yapan uzmanlar ailelere bir dizi öneride bulundu.
- Bilgisayar oyun defteri oluşturun. Oyun oynama saatleri için çizelge yapın.
- Bilgisayarın başında en fazla kaldığı saatlerde bazı sorumluluklar, görevler verin.
- Arkadaşları ile internet dışı yollarla iletişim kurmasını özendirin.
- Çocuğun çeşitli sosyal ve sportif aktivitelere katılmasını sağlayın
- Onlara daha fazla ve daha kaliteli zaman ayırın, sorunlarıyla ilgilenin.
BUGUN

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)