adscode
adscode

Öğrenciler Diyarbakır’da arkadaşlarıyla buluştu

Eskişehir Valiliği’nin başlattığı ‘Eskişehir Kardeşleriyle Buluşuyor’ projesi kapsamında Eskişehirli öğrenciler, Diyarbakır’da arkadaşlarıyla bir araya geldi.

Öğrenciler Diyarbakır’da arkadaşlarıyla buluştu
Eğitim
Eskişehir’deki çeşitli okullardan seçilen 130 öğrenci, 10 öğretmenle birlikte 3 otobüsle Diyarbakır’a geldi.  Gençler, Diyarbakır Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şahin Demirkol ve Arpaslan Anadolu Lisesi’nden 40 öğrenciyle kahvaltı yaptı. Daha sonra kentin tarihi ve turistik mekanları gezildi.

Gençler birbirini tanımalı
Eskişehir’den öğrenci ve öğretmenlerden oluşan ekibin sorumlusu Gürsel Gedik, şu bilgileri verdi:
“Eskişehir Valiliği’nin, ‘Eskişehirli Kardeşleriyle Buluşuyor’ projesi kapsamında, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Midyat’ta, kültür gezileri düzenledik.  Yaklaşık 6-7 bin öğrenciyi Türk dünyası ülkelerine, Balkanlar’a, Avrupa’nın çeşitli ülkelerine gönderdik.

Anadolu’ya yöneldik. Hedefimiz şu, gezdiğimiz illerdeki öğrencileri kardeşleri ile buluşturmak. Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Midyat bizim için bir bütün. Ülkemizi artık bu gençlere emanet edeceğiz. Onlar ülkemizi en üst seviyeye yükseltecek. Bu sayı giderek artacak. 7-8 bin gibi bir öğrenci buralara gelecek.”

Çektiğim videoları arkadaşlarıma göstereceğim
Eskişehir’den gelen öğrencilerden Ufuk Kurucuoğlu, Diyarbakır’a gelmeden önce önyargılı olduğunu hatırlatarak, şöyle dedi:
"Buraya gelmeden önce herkesin söylediği gibi insanlarda bir önyargı var. Ama sonuçta buraları gezdikçe gördükçe bu ön yargının çok yersiz ve gereksiz olduğunu görüyorum. Bunun içinde çektiğim videoları ve fotoğrafları Eskişehir’de bulunan arkadaşlara gösterip, önyargılarını kırmak ve kaldırmak istiyorum.”

“Oralar karışık gitmeyin” dediler
Eskişehir Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu öğrencisi, Büşra Yazı ise şunları konuştu:
"İnsanlar bu bölge ile ilgili çok değişik şeyler anlatıyorlardı. ’Gitmeyin oralar karışık?’ diyorlardı. Buraya geldiğim anda sıcak arkadaşlarla tanıştım. Eskişehir’e gideceğim zaman, oradaki insanlara Diyarbakır’ı anlatacağım. Önyargılarını ortadan kaldırmak istiyorum.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)