adscode

Öğrenciler İşaret Diliyle İstiklal Marşı Okudu

Gençlik ve Spor Bakanlığında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlik, sıra dışı bir performansa sahne oldu.

Öğrenciler İşaret Diliyle İstiklal Marşı Okudu
Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın ev sahipliği yaptığı programda 7 engelli okulun öğrencileri işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okudu. Açılış konuşmasını yapan Bakan Suat Kılıç da işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okuyan öğrencilerin arasına geçerek onlara eşlik etti.
Öğrencilerin İstiklal Marşı’ndan sonra Çanakkale Türküsü’nü de işaret diliyle okumaları salonda bulunan yüzlerce kişi tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Daha sonra sahne alan Çağdaş Eğitim Uygulama Okulu otistik öğrencilerinin söylediği şarkılar ve  “Ben de geleceğim’’ adlı oyunu da büyük beğeni topladı. Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler Orta Okulu ve Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri ise Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Altındağ Kaymakamı ile gösteri maçı yaptı.  
“ZİHİNLERDEKİ BARİYERLERİ KALDIRDIĞIMIZDA ENGELLERİN ÇOĞU ORTADAN KALKACAK” 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç; bedensel engelliler için kaldırımları uygun hale getiremeyen, asansörleri dizayn edemeyen, eksiklikleri gideremeyenin kendini engelsiz sananlar olduğunu belirtti.  Bakan Kılıç, “ABD Başkanı olan, dünyanın en büyük sanatçıları arasında yer alan, Edison gibi ampulü bulup insanların geleceğini aydınlatan yüzlerce isim engelli diye bilinen gençler arasından çıktı. Demek ki engeller, engeli bilinenlerde değil kendini engelsiz sanan bizlerde. Biz zihinlerimizdeki bariyerleri kaldırdığımız zaman engellerin çoğu ortadan kalkacak. Bizler kafamızdaki engelleri, bariyerleri kapattığımızda engelli bilinen sizler için hayat çok daha kolay, yaşanır bir nitelik kazanacak. Kaldıramadığımız engeller için bizi bağışlayın. Sonlandıramadığımız tüm engeller için bizi affedin’’ dedi. 
www.egitimajansi.com






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)