adscode

Öğrenciler, Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nda Türkiye'yi Dünyaya Tanıttı

Eyüboğlu öğrencileri, Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nda Türkiye’yi dünyaya tanıttı.

Öğrenciler, Model Birleşmiş Milletler Konferansı'nda Türkiye'yi Dünyaya Tanıttı
Özel Eğitim



Eyüboğlu Koleji Model Birleşmiş Milletler Kulübü öğrencileri,  Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen 5. Uluslararası Prag Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na katıldı. Öğrenciler konferansta  Türkiye’yi temsil eden ve yazdıkları önergelerle  ortak önerge başkanı olan tek grup oldu.              

Okuyan, düşünen, araştıran, barışçı, farklı kültürlere ve doğaya saygılı, daha iyi bir dünya için fark yaratan, çağdaş ve duyarlı dünya insanları yetiştirmeyi hedefleyen Eyüboğlu Eğitim Kurumları öğrencileri yeni bir başarıya daha imza attı. Eyüboğlu Koleji Model Birleşmiş Milletler Kulübü öğrencileri, Ocak ayında Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenen 5. Uluslararası Prag Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na katıldı. Eyüboğlu öğrencileri Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nda Türkiye’yi temsil eden ve yazdıkları önergelerle ortak önerge başkanı olan tek grup oldu.         
     
















Jan Naruda Okulu ve Fire Bird Fine Arts şirketinin ortaklaşa düzenlediği 5. Prag MUN (PRAMUN) Konferansı’na MUN Kulübü Koordinatörleri Ayşe Tanakol ve Sarah Küçük liderliğinde katılan Eyüboğlu öğrencileri en başarılı grup olarak dikkat çekti. Birleşmiş Milletler üyesi 40 ülkenin temsil edildiği ve 400’ü aşkın katılımcı genç delegenin yer aldığı konferansta Eyüboğlu öğrencileri Hollanda, Portekiz ve Avustralya’yı büyük bir başarıyla temsil etti.     
Eyüboğlu öğrencileri, komitelerinde ortak önerge başkanı oldu.           
Birleşmiş Milletler Organizasyonu’nun simülasyonu olan konferansta Amerika, Mısır, Kanada, Almanya, İtalya, Kamerun ve İsviçre’deki uluslararası okullardan katılımcılar yer aldı. Konferansta Eyüboğlu öğrencileri, komitelerinde ortak önerge başkanı olarak önemli bir başarıya imza attı.              
Eyüboğlu Koleji öğrencileri konferansta; 2. Dünya Savaşı öncesi politikalar, göçmen işçi haklarının korunması, çevreyi ve sağlığı tehdit eden aşırı dozda kimyasalların kullanımı, anti Nazi oluşumlar, yabancı düşmanlığı, nükleer silahların kullanılmasının riskleri ve yaygınlaşmasının önlenmesi, İran’ın nükleer silah alanındaki projeleri, sanal alanda terörizmi önlemeye yönelik uygulamalar, Suriye ve Libya’daki gelişmeler, daha sağlıklı bir gelecek için gençlere iş alanlarının yaratılması gibi konuları içeren küresel sorunlara yönelik çözüm önergeleri yazdılar. Öğrenciler ayrıca; BM kuralları ve prosedürüne uygun terminolojiyi kullanarak üç ülkenin politik, ekonomik, insan hakları, çevre, uluslararası ilişkiler gibi farklı alanlardaki iç ve dış politikalarını dikkate alan yaklaşımlarla lobi oluşturdular. Öğrenciler daha sonra;  Arap Baharı, Suriye’deki gelişmeler, Yunanistan ekonomik krizi, Troyka yardımı ve Filistin topraklarını hedefleyen İsrail bombardımanı gibi gündemdeki sorunlara yönelik sınıf içi çalışmaların kazandırdığı deneyimlerle ve yoğun araştırma yaparak yazdıkları önergeleri diğer ülke delegeleriyle birleştirdiler. Birleştirilmiş ortak önergeleri savunmak üzere komitelerinde diğer delegelerce başkan seçilen Eyüboğlu öğrencileri bilgi ve yetilerini kullanarak komitelerindeki tartışmalarda etkin savunmayı oluşturan konuşmalar yaptılar ve sorulara akılcı yanıtlar vererek diğer delegeleri ikna edici yaklaşımlarıyla aktif katılım sergilediler.  Genel Kurul’da tartışılmak üzere oylanıp seçilen toplam 6 önergenin yarısının Eyüboğlu öğrencilerinin savunduğu önergeler olması ve önergelerin Genel Kurul’dan çoğunluğun oyuyla geçmesi Eyüboğlu öğrencilerinin konferanstaki bir başka önemli başarısı oldu. Güvenlik Konseyi’nde tartışmaları büyük bir ustalıkla yöneten Eyüboğlu Koleji IB son sınıf öğrencisi Teoman Küçük başarılı performansıyla dikkat çekti. Eyüboğlu Koleji mezunlarından Elif Yıldırımcan da konferansta arkadaşlarını yalnız bırakmadı.  Oxford Üniversitesi’ndeki eğitimi sırasında OXIMUN Konferanslarında Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen ve Prag Konferansı’nda, Yardımcı Danışmanlık yapmak üzere Eyüboğlu öğrencileri ile birlikte olan Elif Yıldırımcan da önemli ve başarılı bir performans sergiledi.     Konferansta ortak önerge başkanı olan Eyüboğlu Koleji öğrencileri:  Aslı Ak, Atahan Akyıldız, Emre Koçmar, Ozanay Bozkurt, Teoman Küçük, Doruk Doğan, Ekin Kerimoğlu, Kaan Yıldırım, Selin Tümer.






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)