adscode

Öğrencilere Yaz Tatili İçin 'Kitaplı Karne'

Öğrencilerin 17 Eylül 2012 tarihinde başladığı 2012-2013 eğitim öğretim yılı sona erdi. Karnelerini alan 17 milyon öğrenci ve 780 bin öğretmen için 16 Eylül 2013 tarihine kadar yaklaşık 3 aylık yaz tatili…

Öğrencilere Yaz Tatili İçin 'Kitaplı Karne'
Haberler


 
Tatilde sadece dinlenmek ve eğlenmek de sıkıcı olabilir. Uzmanlar, tatil hem dinlenme ve eğlenme hem de kişisel gelişim için bir fırsat olabileceğini söylüyor. 
Bu kapsamda öğrencilerde okuma bilinci oluşturma ve eğitim öğretime katkı amacıyla Zambak Yayınları ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş birliği ile ‘Kitaplı Karne Projesi’  hayata geçti. Proje kapsamında İstanbul Sultanbeyli’de Mimar Sinan İlköğretim okulunda tören düzenlendi. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan, ve Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 
Düzenlenen törenle karnelerini alan öğrencilere, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan Zambak Yayınları sponsorluğunda kitaplardan hediye ettiler. Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız; “4 +4+4 sisteminin ilk yılsonu karnesini veriyoruz. Sonuçlara baktığımızda çok başarılı bir yıl geçirdik. Fiziki alt yapı olarak çok iyi bir seviyeye geldik. Bu başarıyı öğretmenlerimizin fedakârlığına borçluyuz. Ayrıca özel sektörün destekleri de büyük katkı sağlıyor. Zambak Yayın Grubu karneli kitap projesi ile 5 bin öğrencimize kitap hediye etti. Katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.  
 YAZ TATİLİNDE HEM EĞLENMELİ HEM DE ÖĞRENMELİ  
Programa katılan Zambak Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Ceylan ise öğrencilere, yaz tatillerini dinlenerek, eğlenerek geçirmelerinin yanı sıra bilgilerini taze tutma önerilerinde bulundu. Ceylan; "Öğrenciler, yorucu bir yılın sonunda tatile girdiler. Uzun bir yaz tatil onları bekliyor. Elbette dinlenecek, eğlenecek, arkadaşları ve ailesi ile güzel vakit geçirecekler. Dinlenme ve eğlenmelerinin yanında bilgilerini de sürekli canlı tutmak durumundalar." dedi.  
Öğrencilerin kitap ve defterlerini bir köşeye atarak tatil yapma eğiliminde olduğunu vurgulayan Ceylan, “Tatilin öğrencilerin gelişiminde olumlu bir etkisi olması gerekir. Bu durumda öğrenciyi eğlendirerek eğitmek esas alınmalıdır. Yaz tatilini hep eğlenerek geçirmek isteyen öğrencilerin bu eğilimleri karşısında velilerimizin yaklaşımı öğrencilere kızarak ya da baskı uygulayarak onları kırmak olmamalıdır. Çünkü velilerin baskısı öğrencide kendine güven kaybına ve ders çalışmada isteksizliğe neden olabilir." şeklinde konuştu. 
VELİLERE KARNE UYARISI 
Yaz tatili için öğrencilere ve velilere önemli tavsiyelerde bulunan Ceylan son olarak şu uyarılarda bulundu: “Her gayretin, her çalışmanın ve başarının sonunda bir ödül vardır. Öğrenci dersine çok çalışır, neticesinde başarılı notlar alır, hem öğretmeninin hem de ailesinin takdirini kazanır. Tatiller de öğrenciler için çok çalışmalarının karşılığı olarak kazandıkları bir ödüldür.  ‘Kitaplı Karne Projesi’ projesi kapsamında Karne dönemi sona erdiği günde öğrencilerde okuma bilinci oluşturma ve eğitim öğretime katkı amaçlı Zambak Yayınları olarak karne alan öğrencilerimize hikâye kitabını hediye ettik.” 

eğitimajansı



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)