adscode

Öğretmen Kadrolarındaki Eşitsizlik

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 02-06 Eylül Tarihleri arasında yapılacak başvurular sonrası atanacak 40.000 öğretmen için açılan kadrolardaki eşitsizliği Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.

Öğretmen Kadrolarındaki Eşitsizlik
Haberler








TÜRKİYEBÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdakisorularımın Milli Eğitimi Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılıolarak cevaplandırılmasını arz ederim.



VeliAĞBABA

MalatyaMilletvekili


Bakanlığınıztarafından “87 alanda 40 bin öğretmen alınacağı” veöğretmen atamalarına başvuruların 02-06 Eylül 2013 tarihleriarasında yapılacağı açıklanmıştır. 87 alanda alımyapılacağının açıklandığı duyuruda toplam kontenjanınneredeyse % 89’u 14 alan için tahsis edilmiştir. Atama yapılacakalanlar ve kontenjanlar listesi dikkatle incelendiğinde ise açılantoplam kadronun % 10’luk büyük bir kısmının Din Kültürü veAhlak Bilgisi öğretmenliğine verildiği görülmektedir. En yüksekalım yapılan ikinci alan olan Din Kültürü ve Ahlak bilgisiÖğretmenliğine 2013 ÖABT’de başvuru yapan aday sayısı 8.071,Bakanlığınızca açılan kadro adedi 3.953 olarak belirlenmiştir.Diğer yandan, Tarih öğretmenliği alanına 2013 ÖABT’de başvuruyapmış aday sayısı 13.359 gibi yüksek bir rakama ulaşmışkenBakanlığınızca açıklanan kontenjan 363 ile sınırlıkalmıştır.


Buçerçeveden hareketle,

1-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğine 2013 ÖABT’debaşvuru yapan neredeyse her iki kişiden birinin kadro imkânınakavuşması mümkün iken, Tarih öğretmenliğine başvuran yaklaşıkher 37 kişiden birine kadro düşmektedir. 2013 ÖABT’de DinKültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğine ve Tarih öğretmenliğinebaşvuran aday sayıları ile açıklanan kadrolar arasındakidengesizliğin sebebi nedir?

2-Öğretmen atamalarında, atama yapılacak alanlar ve kontenjanlarhangi kriterlere göre belirlenmektedir? Öğretmen istihdamıplanlanırken, eğitim fakültelerinden mezun olanların sayısı veyıllardır ataması yapılamayan öğretmenler dikkate alınmaktamıdır?

3-Ülkemizde branşlarına göre ne kadar öğretmen açığı vardır?Bu açığın giderilmesi yönünde Bakanlığınızın yürütmüşolduğu çalışmalar nelerdir?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)