adscode
adscode

Öğretmene kadro, askerlik ve emeklilik tasarısı mecliste

12 bin 500 öğretmen kadrosu ihdasını da içeren yasa teklifinin 6 maddesi dün gece TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Öğretmene kadro, askerlik ve emeklilik tasarısı mecliste
Türkiye'den Haberler
TBMM Genel Kurulu, 12 bin 500 öğretmen kadrosu ihdasını da içeren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi'nin birinci bölümünde yer alan altı maddeyi dün gece kabul etti.

Reuters'in haberine göre görüşmelerine bugün devam edilecek teklifin kabul edilen maddelerine göre öğretim üyeleri için 72 olan emeklilik yaşı uygulaması bir yıl uzatılırken, er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin harçlıklarına da yüzde 100 zam yapılıyor.

Teklifle 31 Aralık 2015'te sona erecek "öğretim üyeleri için öngörülen emeklilik yaşı, devlet üniversitelerinde görev almaları şartıyla 72 yaşını doldurulduğu tarihtir" uygulaması 31 Aralık 2016'ya kadar uzatıldı.

Hazine'ye veya DSİ'ye ait deniz ve iç sularda ya da bu yerlerden alınarak karada yapılacak su ürünleri üretim tesislerinde veya su ürünleri yetiştiriciliği yatırımlarında ihtiyaç duyulan su ve su alanlarıyla deniz ve iç sulardaki su ürünleri istihsal hakkının kira teknik şartları, süreleri ve yıllık bedellerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenme süresi de 1 Ocak 2017'ye kadar uzatıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)