adscode

'Öğretmenevleri Kapatılamaz'

Türk Eğitim-Sen, MEB’e bir kısım öğretmenevlerinin kapatılması ile ilgili kararını yeniden gözden geçirmesi ile ilgili bir yazı yazdı.

'Öğretmenevleri Kapatılamaz'
Özel Eğitim

Son günlerde kamuoyu gündemine bazı öğretmenevlerinin yeterince karlı olmadığı, zarar ettiği ve kapasitesinin altında çalıştığı gerekçesiyle kapatıldığı yönünde bilgiler gelmektedir. Hatta kapatılan öğretmenevlerinin sayısının 100’ü bulduğu yönünde çeşitli haberler medyaya yansımaktadır. Öğretmenevleri üyelerin yani eğitim çalışanlarının konaklama, yeme-içme, dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş kuruluşlardır. Bu kuruluşların kapatılması için bu ihtiyaçların ortadan kalkması gerekir. Öğretmenlerin bu ihtiyaçları ortadan kalkmadan öğretmenevlerini kapatmak, bu ihtiyaçlara kulak tıkamak ve görmezden gelmek anlamına gelir ki bu tutum sosyal devlet anlayışına yakışır bir tutum değildir.

 

Bu nedenlerle Türk Eğitim-Sen olarak MEB’e bir kısım öğretmenevlerinin kapatılması ile ilgili kararının yeniden gözden geçirilerek iptal etmesi hususunda yazı yazdık

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)