adscode

Öğretmenlere 'Gezi' Araştırması

Gezi eylemleriyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve YÖK'te kapsamlı inceleme başlatıldı. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri eyleme katılan ve öğrencileri götüren öğretmenleri tespit için inceleme…

Öğretmenlere 'Gezi' Araştırması
Özel Eğitim

 

 

 

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm Türkiye ’ye yayılan eylemlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve YÖK’te kapsamlı inceleme başlatıldı. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri okullarda eyleme katılan öğretmen ve öğrencileri eyleme götüren öğretmenleri tespit için incelemeye başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın önceki gün yaptığı, “Çocuklarımızı, yavrularımızı emanet ettiğimiz okul müdürlerini araştırıyoruz. Biz onlara yavrularımızı emanet ettik, ilim öğrensinler diye. Birilerinin gösterilerine gönderin diye değil. Aynı şey üniversiteler için de geçerli. İmtihan günü gelmeyin, Gezi’ye gidin diyorlar. Tencere tava çalanlar, hava mı görmek istiyorsunuz. Buyurun size hava” açıklamasının ardından gözler MEB ve YÖK’e çevrildi.

İNCELEMELER TAŞRA ÜZERİNDEN

Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatından bir inceleme yapılmazken il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde eyleme katılanların tespiti için “ihbar” beklenmeye başladı ve inceleme başladı. Eyleme katılan öğretmenler, öğrencileri eyleme gönderen öğretmenler, öğrencileri ile eyleme katılan öğretmenler ve okul yöneticileri inceleme kapsamında... Bazı özel okullarda “siyah giyme” eylemleri yapıldığı, bu eylemlerin de inceleme kapsamında olduğu öğrenildi.

 


Haberin Devamı İçin Tıklayın!


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)