adscode
adscode testttt
adscode oguzzz

Genç Girişimciler İtalya’da Türkiye’yi Temsil Edecek

‘GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nın Türkiye finalinde birinci olan Coover ve JA StartUp Türkiye Finali birincisi Leaktrak.Ai , 2-4 Temmuz’da İtalya’da gerçekleşen Gen-E 2024 Avrupa Girişimcilik Festivali’nde Türkiye’yi edecek.

Genç Girişimciler İtalya’da Türkiye’yi Temsil Edecek
Eğitim
Güncelleme : 05-Jul-24 11:10

Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nın Türkiye finalinde birinci olan Coover ve JA StartUp Türkiye Finali birincisi  Leaktrak.Ai , 2-4 Temmuz’da İtalya’da gerçekleşen Gen-E 2024 Avrupa Girişimcilik Festivalinde Türkiyeyi temsil etmeye hazırlanıyor.   

Avrupa’nın 15-24 yaş arası gençlere yönelik en büyük girişimcilik etkinliği olan    Gen-E Avrupa Girişimcilik Festivali 2024, Junior Achievement Avrupa liderliğinde 43 ülkenin katılımıyla, 2 - 4 Temmuz tarihlerinde İtalya’da gerçekleşiyor.

İlkokuldan liseye kadar öğrencileri girişimci zihin yapısıyla yetiştirmeyi hedef alan Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın düzenlediği GençBizz Lise Girişimcilik Programı’nda birinci olan Arnavutköy Korkmaz Yiğit Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Coover Gençbizz Şirketi ve JA StartUp Türkiye Finali ile ülke birincisi seçilen Leaktrak.Ai, Avrupa’nın En büyük girişimcilik Festivali olan Gen-E 2024 Avrupa Girişimcilik Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Festival, 02 Temmuz günü açılış törenlerinin ardından başlayacak. Festivalde 71 girişim sahne sunumlarını yapacak ve iş fikirlerini jüriye sunacak. 04 Temmuz günü ise Türkiye Girişimcilik ve Eğitim Ekosistemine, öğrenci ve öğretmenlere açık olarak,  StartUp Fuarı gerçekleştirilecek. Aynı günün sonunda Avrupa Lideri takımlarının da açıklanacağı Ödül Töreni ve Gala Yemeği yapılacak.  GEN-E Avrupa Girişimcilik Festivali kapsamında bu yıl da medya temsilcileri, TV, basın ve köşe yazarları yer alırken, etkinlik Youtube'dan canlı olarak da yayınlanacak.

İtalya’da Türkiye’yi temsil edecek olan Coover ekibi, ürünleri Coover ile eğitimde verimliliği arttırma hedefi ile havalandırması yetersiz kapalı ortamlardaki sağlık sorunlarına çözüm olmayı ve öğrencilerin etkili öğrenmesini artırmayı hedefliyor.

JA StartUp Türkiye Finali’nde İstanbul’dan birinciliği kazanan Leaktrak.Ai ise; sürdürülebilir bir gelecek vizyonu ile hayata geçirilen, yapay zeka ile enerji kayıplarını önlemek ve enerji kaçaklarını tespit etmek üzere çalışıyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)