adscode
adscode

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 19 Kasım'da yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu yayımlandı
Eğitim

Buna göre, adaylar sınava, görev yaptıkları ilde bulunan sınav merkezlerinde girecek. Kendilerinin veya birinci derece yakınlarından birinin tedavisi uzun süren hastalığının olması nedeniyle görev yaptıkları il dışında bulunan adaylar, bu durumu sağlık raporuyla belgelendirmeleri ve 21 Ekim'e kadar başvurmaları halinde sınava gireceği il değişikliği talebinde bulunabilecek.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na katılmaya hak kazanan adaylar, 1 Kasım 2022'de http://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak.

Adayın sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgilerin yer aldığı fotoğraflı sınav giriş belgesi, 14 Kasım 2022'de http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

Aday, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek. Doğal afet, yangın, karantina ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi üzerine Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün uygun görüşü ile adayın sınav yeri değiştirilebilecek.

Sınav, 19 Kasım 2022'de saat 10.00'da merkezi sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde yapılacak.

Sınavda 5'er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 150 dakika olacak. Sınav giriş belgesi ile kimlik kontrollerinin ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adaylar saat 9.30'da sınava katılacakları binada hazır bulunacak.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak.

Sınavın değerlendirilmesi

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar doğru cevap sayısını etkilemeyecek. 70 ve üzeri puan alanların başarılı sayılacağı sınavda, her soru eşit puan ağırlığına sahip olacak.

Uzman Öğretmenlik Yazılı Sınavı’nda Öğrenme ve Öğretme Süreçleri’nden 15, Ölçme ve Değerlendirme’den 12, Özel Eğitim ve Rehberlik’ten 15, Eğitim Araştırmaları ve AR-GE Çalışmaları’ndan 10, Eğitimde Kapsayıcılık’tan 12, Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği’nden 10, Sosyal Etkileşim ve İletişim’den 10, Dijital Yetkinlik’ten 8, Güvenli Okul ve Okul Güvenliği’nden 8 soru sorulacak.

Başöğretmenlik Yazılı Sınavı’nın soruları ise şekilde olacak: Öğrenme ve Öğretme Süreçleri’nden 12, Ölçme ve Değerlendirme’den 8, Özel Eğitim ve Rehberlik’ten 12, Eğitim Araştırmaları ve AR-GE Çalışmaları’ndan 7, Eğitimde Kapsayıcılık’tan 8, Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği’nden 7, Sosyal Etkileşim ve İletişim’den 7, Dijital Yetkinlik’ten 6, Güvenli Okul ve Okul Güvenliği’nden 6, Okul Geliştirme ve Liderlik’ten 15, Sosyal Duygusal Öğrenme Becerilerinin Geliştirilmesi’nden 6, Bilişsel Düşünme Becerileri’nden 6.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)