adscode

Okul Bahçesi 'Doğa Bahçesi' Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında, Orhangazi İlkokulu'nun bahçesi, “doğa bahçesi”ne dönüştürüldü.

Okul Bahçesi 'Doğa Bahçesi' Oldu
Haberler
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Sultangazi Belediyesi ve TEMA Vakfı'nın  ortaklaşa gerçekleştirdiği projenin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer  Dinçer, bu proje ile okulların halkın emrine verildiğini söyledi. Projenin, velilerin arzu ettiği pek çok etkinliğe de zemin oluşturacağını  anlatan Bakan Dinçer, proje ile bir ön yargıyı, devletle vatandaş arasındaki  mesafeyi azalttıklarını kaydetti.
Okulların şimdiye kadar devletin malı kabul edildiğini ve eğitim dışında  hiçbir işlev görmediğini ifade eden Dinçer, “Okullar sadece bir tek fonksiyonu  icra ederdi. Halbuki biliyoruz ki bu fiziki mekanlar ne kadar çok farklı misyon  ve fonksiyon için kullanılırsa, o kadar değerli, o kadar etkili olur” diye  konuştu.
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da ilçedeki bütün okulların  “Okullar Hayat Olsun” projesine dahil edildiğini ifade ederek, okullarda “yeşilsiz alan” görmek istemediklerini aktardı. 
“Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında, betonlaşmış okul bahçelerinin  yeşillendirilmesini amaçlayan “Doğa Bahçeleri” örnek uygulaması, Sultangazi'de  Orhangazi İlkokulu'nda hayata geçirildi. proje ile okul bahçesinin, öğretmenlerin, çocukların ve velilerin hep  birlikte doğayla bütünleşecekleri sürekli eğitim merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.
Proje kapsamında oluşturulan doğa bahçelerinde “toprak kesiti”,   “yağmur suyu toplama”, “serbest oyun”, “nilüfer havuzu”, “ağaçlandırma”,  “çim”, “sebze bahçesi”, “okuma alanları”, “fitness alanları”, “toprak  oyun havuzu”, “perdeleme bitkileri”, “meyve ağaçları” gibi uygulamalar yer  alıyor.
AA



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)